De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © Photo News

Biden waarschuwt voor ‘Armageddon’ als Poetin tactische kernwapens inzet in Oekraïne

De Amerikaanse president Joe Biden vindt dat de nucleaire dreiging “terug is op het niveau van de Koude Oorlog”. Tijdens een evenement in New York donderdag zei Biden dat de wereld een kernramp riskeert die het leven op aarde kan beëindigen.

 1. “Tot 3 keer zo krachtig als de atoombom op Hiroshima”: wat is een tactisch kernwapen en hoeveel heeft Rusland er zo?
  PREMIUM

  “Tot 3 keer zo krachtig als de atoombom op Hiroshima”: wat is een tactisch kernwapen en hoeveel heeft Rusland er zo?

  Russisch president Vladimir Poetin voert de nucleaire dreiging op. Eerder deze week meldden verschillende internationale media dat Rusland een nucleaire trein richting Oekraïne stuurt. Volgens experts is in het opbod van militaire escalatie de volgende stap een kernproef. En wanneer het bestaan van het ‘moederland’ in gevaar komt, is volgens de Russische militaire doctrine de ultieme stap het inzetten van een tactisch kernwapen. Maar wat is juist het verschil met ‘gewone’ kernwapens? Hoeveel schade kan het aanrichten? En heeft ook België nog wapens achter de hand? Een overzicht van de zes meest gestelde vragen.
 2. Russische lokale politici eisen ontslag van Poetin: “Speciale militaire operatie in Oekraïne is schadelijk voor veiligheid van Rusland en haar burgers”
  Buitenland

  Russische lokale politici eisen ontslag van Poetin: “Speciale militaire operatie in Oekraïne is schadelijk voor veiligheid van Rusland en haar burgers”

  Vladimir Poetin krijgt de wind van voren van lokale politici. Afgevaardigden van onder andere het district Lomonosovsky in de hoofdstad Moskou eisen het ontslag van de Russische leider. “Er waren goede hervormingen in uw eerste termijn en deels ook in het tweede, maar daarna ging alles op de een of andere manier mis”, klinkt het in een motie.