“Hij zal de debatten met aandacht volgen”, zegt de woordvoerster van president Biden.
Volledig scherm
“Hij zal de debatten met aandacht volgen”, zegt de woordvoerster van president Biden. © REUTERS

Biden volgt proces over dood George Floyd met argusogen

De Amerikaanse president Joe Biden volgt het proces tegen Derek Chauvin, de ex-agent die ervan beschuldigd wordt George Floyd te hebben gedood, met argusogen. Dat maakte zijn woordvoerster Jen Psaki maandag bekend.

6 reacties

 • philippe schotte

  1 jaar geleden
  Welke de straf ook zal zijn , die moordenaar loopt binnen de korste keren wegens een of andere reden weer op vrije voeten .
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Advocaat Eric Nelson vertelde de jury dat de autopsie "een mengsel van methamfetaimne en fentanyl” in Floyd`s lichaam had gevonden. "Dit is wat een Speedball wordt genoemd - een mengsel van een opioïde en een stimulerend middel", zei Nelson. "Het bewijs zal aantonen dat de George Floyd stierf aan een hartritmestoornis die optrad als gevolg van hypertensie, zijn coronaire ziekte, inname van methamfetaimne en fentanyl en de adrenaline die door zijn lichaam stroomde." Chauvin is 100% onschuldig...
 • M Veo

  1 jaar geleden
  Ivo Marien was er blijkbaar (niet) bij. Van drugs was geen sprake en de beelden spreken voor zichzelf. En denk je dat het O.M. lichtzinnig deze beschuldigingen stelt ? Je kunt je kop niet in het zand blijven steken, in Leuven zei de politie ook al dat het slachtoffer tegen de deur was gelopen, dat kennen we ondertussen al. De politiemoet correct optreden, niet meer of niet minder. Dat noemt men professionalisme en daar vraagt de bevolking om, geen cowboys !
 • Ivan Melis

  1 jaar geleden
  Probleem is 'trial by media'. Want als de strafmaat, ook al is hij op gegronde redenen bepaald, té licht uitvalt, staat héél het land weer in lichterlaaie. Niet dat ik de media zelf beschuldig hoor, maar wel de interpretatie door de meeste mensen ervan.
 • Ivo Mariën

  1 jaar geleden
  Het is onvoorstelbaar hoe ingenomen de media en de politiek is. Wie de hele clip ziet kan onmiddellijk weten dat het niets met racisme te maken heeft. De agenten waren nog heel vriendelijk met hem, en bovendien zei hij ook 'I can't breath toen hij helemaal alleen achteraan in de wagen zat zonder iemand naast hem. Niet de politie maar drugs hebben hem gedood.
 1. Historische rechtszaak rond George Floyd gaat bijna van start: zo liggen de kaarten
  PREMIUM

  Histori­sche rechtszaak rond George Floyd gaat bijna van start: zo liggen de kaarten

  “Eén van de meest spraakmakende zaken in de geschiedenis van onze natie”, zo beschrijft Keith Ellison, de procureur-generaal van Minnesota, het proces dat normaal maandag van start ging. Agent Derek Chauvin staat terecht voor de dood van George Floyd, in een zaak die wereldwijd felle protesten tegen racisme en politiegeweld aanwakkerde. “De geschiedenis toont aan dat dit een echte uitdaging wordt”, aldus de procureur-generaal. Het proces werd meteen met minstens een dag uitgesteld.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 1. Eunice (22) werd het gezicht van Black Lives Matter: “De haatmails deden pijn, maar de zin om een verschil te maken is veel groter”
  PREMIUM
  Halle

  Eunice (22) werd het gezicht van Black Lives Matter: “De haatmails deden pijn, maar de zin om een verschil te maken is veel groter”

  Eunice Yahuma (22) groeide in 2020 uit tot een van de gezichten van de Black Lives Matter-beweging in ons land. Ze organiseerde in Halle een manifestatie tegen racisme en werd zelfs uitgenodigd in het duidingsprogramma De Zevende Dag. In januari maakt ze als CD&V-politica haar debuut in de gemeenteraad. Ze is blogster, houdt van fitness en doet aan politiek om een verschil te maken. “Ik wil niet dat mijn kinderen hetzelfde meemaken als ik”, vertelt ze. “Racisme is echt nog overal.”
 2. Zeldzame Chinese vaas, die jarenlang gewoon in keuken stond als decoratie, verkocht voor 1,8 (!) miljoen euro

  Zeldzame Chinese vaas, die jarenlang gewoon in keuken stond als decoratie, verkocht voor 1,8 (!) miljoen euro

  Een zeer zeldzame Chinese vaas uit de achttiende eeuw is verkocht voor maar liefst 1,5 miljoen Britse pond (omgerekend zo’n 1,8 miljoen euro). De vader van de eigenaar had het unieke stuk in de jaren tachtig gekocht voor “ongeveer honderd Britse pond”. Jarenlang stond de vaas gewoon als decoratie in de keuken van de zoon, die geen idee had wat voor een bijzonder object hij in huis had.