“Hij zal de debatten met aandacht volgen”, zegt de woordvoerster van president Biden.
Volledig scherm
“Hij zal de debatten met aandacht volgen”, zegt de woordvoerster van president Biden. © REUTERS

Biden volgt proces over dood George Floyd met argusogen

De Amerikaanse president Joe Biden volgt het proces tegen Derek Chauvin, de ex-agent die ervan beschuldigd wordt George Floyd te hebben gedood, met argusogen. Dat maakte zijn woordvoerster Jen Psaki maandag bekend.

6 reacties

 • Philippe Schotte

  1 maand geleden
  Welke de straf ook zal zijn , die moordenaar loopt binnen de korste keren wegens een of andere reden weer op vrije voeten .
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Advocaat Eric Nelson vertelde de jury dat de autopsie "een mengsel van methamfetaimne en fentanyl” in Floyd`s lichaam had gevonden. "Dit is wat een Speedball wordt genoemd - een mengsel van een opioïde en een stimulerend middel", zei Nelson. "Het bewijs zal aantonen dat de George Floyd stierf aan een hartritmestoornis die optrad als gevolg van hypertensie, zijn coronaire ziekte, inname van methamfetaimne en fentanyl en de adrenaline die door zijn lichaam stroomde." Chauvin is 100% onschuldig...
 • Marcel Van Overloop

  1 maand geleden
  Ivo Marien was er blijkbaar (niet) bij. Van drugs was geen sprake en de beelden spreken voor zichzelf. En denk je dat het O.M. lichtzinnig deze beschuldigingen stelt ? Je kunt je kop niet in het zand blijven steken, in Leuven zei de politie ook al dat het slachtoffer tegen de deur was gelopen, dat kennen we ondertussen al. De politiemoet correct optreden, niet meer of niet minder. Dat noemt men professionalisme en daar vraagt de bevolking om, geen cowboys !
 • Ivan Melis

  1 maand geleden
  Probleem is 'trial by media'. Want als de strafmaat, ook al is hij op gegronde redenen bepaald, té licht uitvalt, staat héél het land weer in lichterlaaie. Niet dat ik de media zelf beschuldig hoor, maar wel de interpretatie door de meeste mensen ervan.
 • Ivo Mariën

  1 maand geleden
  Het is onvoorstelbaar hoe ingenomen de media en de politiek is. Wie de hele clip ziet kan onmiddellijk weten dat het niets met racisme te maken heeft. De agenten waren nog heel vriendelijk met hem, en bovendien zei hij ook 'I can't breath toen hij helemaal alleen achteraan in de wagen zat zonder iemand naast hem. Niet de politie maar drugs hebben hem gedood.
 1. Eunice (22) werd het gezicht van Black Lives Matter: “De haatmails deden pijn, maar de zin om een verschil te maken is veel groter”
  PREMIUM
  Halle

  Eunice (22) werd het gezicht van Black Lives Matter: “De haatmails deden pijn, maar de zin om een verschil te maken is veel groter”

  Eunice Yahuma (22) groeide in 2020 uit tot een van de gezichten van de Black Lives Matter-beweging in ons land. Ze organiseerde in Halle een manifestatie tegen racisme en werd zelfs uitgenodigd in het duidingsprogramma De Zevende Dag. In januari maakt ze als CD&V-politica haar debuut in de gemeenteraad. Ze is blogster, houdt van fitness en doet aan politiek om een verschil te maken. “Ik wil niet dat mijn kinderen hetzelfde meemaken als ik”, vertelt ze. “Racisme is echt nog overal.”
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op