De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © AFP

Biden verwacht lagere brandstofprijzen na aanboren oliereserves

Dat de Verenigde Staten en andere landen hun strategische oliereserves gaan aanboren om krapte op te oliemarkten weg te nemen, zal “een groot verschil gaan maken” voor Amerikanen die zich zorgen maken over de hogere brandstofprijzen. Dat zei de Amerikaanse president Joe Biden in een toespraak in het Witte Huis.

0 reacties

 1. Poetin beschuldigt “Oekraïense neonazi’s” van “misdaden tegen burgers” ter gelegenheid van Holocaustherdenking

  Poetin beschul­digt “Oekraïense neonazi’s” van “misdaden tegen burgers” ter gelegen­heid van Holocaus­ther­den­king

  De Russische president Vladimir Poetin heeft ter gelegenheid van de Internationale Dag ter herdenking van de Holocaustslachtoffers “de neonazi’s in Oekraïne” beschuldigd van misdaden tegen burgers. “De lessen uit de geschiedenis vergeten leidt tot de herhaling van verschrikkelijke tragedies. Het bewijs is te vinden in de misdaden tegen burgers, de etnische zuiveringen en de strafacties die door neonazi’s in Oekraïne worden georganiseerd”, aldus het staatshoofd in een verklaring.
 2. Tarieven gas en elektriciteit zijn nu al “schrikwekkend”, maar experts voorspellen: “De échte schok komt pas in het voorjaar”
  PREMIUM

  Tarieven gas en elektrici­teit zijn nu al “schrikwek­kend”, maar experts voorspel­len: “De échte schok komt pas in het voorjaar”

  Een modaal gezin dat in november zijn elektriciteitscontract moet verlengen, betaalt voor een vast tarief 780 euro. Voor gas gaat het om 2.500 euro per jaar. Dat zijn, volgens consumentenorganisatie Test Aankoop “schrikwekkende tarieven”. En het ergste moet nog komen, waarschuwen experts: “De huidige prijzen op de markt zijn nog altijd extreem hoog. Dus ook de komende maanden zal de rekening voor de consument niet goedkoper worden.”