De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © AFP

“Biden verlaagt kosten 10-jarig sociaal plan tot 2.000 miljard dollar”

De Amerikaanse president Joe Biden en de Democratische leiders in het Congres hebben hun ambities voor een uitbreiding van het sociale vangnet in de VS verlaagd tot een pakket ter waarde van ongeveer 2 biljoen dollar (1.720 miljard euro). Dat meldt The New York Times dinsdag (lokale tijd). Aanvankelijk wilde Biden in de komende tien jaar 3,5 biljoen dollar besteden aan klimaatverandering, onderwijs en een breed scala aan sociaal-economische kwesties.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 1. Racepubliek scandeert “f*ck Joe Biden” tijdens live-interview, tv-journaliste maakt er iets anders van
  ALABAMA

  Racepu­bliek scandeert “f*ck Joe Biden” tijdens li­ve-interview, tv-journalis­te maakt er iets anders van

  De grote politieke verdeeldheid in de Verenigde Staten is dit weekend live tot uiting gekomen tijdens een NASCAR-race op het circuit van Talladega in Alabama. Toeschouwers scandeerden na de wedstrijd “f*ck Joe Biden” terwijl een reporter van NBC Sports een tv-interview afnam van winnaar Brandon Brown. Journaliste Kelli Stavast maakte er dan maar “let’s go Brandon” van. Het fragment gaat viraal.