Joe Biden op de virtuele top die hij heeft samengeroepen over het klimaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Joe Biden op de virtuele top die hij heeft samengeroepen over het klimaat. © REUTERS

Biden verdubbelt ambities voor het klimaat, maar krijgt andere grote vervuilers nog niet mee

De Verenigde Staten verdubbelen hun klimaatambities, vergeleken met het verregaandste dat ze eerder ooit hebben beloofd. Dat maakte president Joe Biden bekend op de virtuele klimaattop die hij zelf heeft belegd. Verscheidene andere landen — waaronder ook de Europese Unie — steken eveneens een tandje bij. Grote vraag blijft evenwel hoe concreet de ambities van China en Rusland zijn, de nummer één en vijf op vlak van uitstoot en of dat allemaal voldoende is.

19 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 jaar geleden
  Minstens een derde van de Franse wijnproductie ter waarde van bijna € 2 miljard (£ 1,7 miljard) aan omzet zal dit jaar verloren gaan nadat vriestemperaturen -14.8C, veel wijnstokken en fruitgewassen in heel Frankrijk hebben verwoest, waardoor bezorgdheid over de klimaatcrisis is ontstaan. "Dit is waarschijnlijk de grootste landbouwramp van het begin van de 21ste eeuw", zei de Franse minister van Landbouw, Julien Denormandie. "We kunnen het klimaat weer goed maken, met grote belastingverhoging".
 • Guido Prez

  2 jaar geleden
  Denk dat het de laatste democraat zal zijn die de komende 20 j president zal worden , wat een prutswerk van den Joe
 • Vera Andries

  2 jaar geleden
  Als je zo oud bent als Biden kan je veel beloven voor de toekomst, er is immers weinig kans dat je dan nog ter verantwoording geroepen wordt. Bovendien wordt het dringend tijd dat ontwikkelingshulp gekoppeld wordt aan geboortebeperking en niet als vrijblijvend advies. In de andere landen moet je niet langer financieel beloond worden vanaf het 2de of 3de kind.
 • Roel Mick

  2 jaar geleden
  Mevr. Van Hoecke, de grootste vervuilers per capita van de wereld zijn nog steeds USA en Europa. China staat zelf niet in Top 5. In totale kT CO2 emissie is China 2x hoger dan USA, maar ze zijn met 5x meer mensen. Dus USA moet andere niet bekritiseren, ze zijn de grootste vervuilers op deze blauwe planeet
 • Eric Vercouillie

  2 jaar geleden
  De akkoorden van Parijs zoals ze er nu liggen brengen een temperatuurwinst op van 0,05 graden.Niemand dat zoiets durft uit te brengen Want het zal de werkende burger triljoenen kosten op wereldbazis.Milieu is big bisnes