Biden wil de Amerikaanse troepen terugtrekken tegen 11 september, de 20ste verjaardag van de aanslagen die hebben geleid tot interventie in Afghanistan.
Volledig scherm
Biden wil de Amerikaanse troepen terugtrekken tegen 11 september, de 20ste verjaardag van de aanslagen die hebben geleid tot interventie in Afghanistan. © Photo News

Biden: “Tijd is gekomen om langste oorlog van Amerika te beëindigen”, NAVO-landen akkoord om te starten met terugtrekking uit Afghanistan

BuitenlandDe Amerikaanse president Joe Biden heeft het definitieve vertrek van de Amerikaanse troepenmacht uit Afghanistan aangekondigd. De operatie begint op 1 mei en zal voltooid zijn voor 11 september, de dag dat precies twintig jaar geleden terroristen van al-Qaeda met vliegtuigen aanslagen pleegden in de Verenigde Staten. De aanslagen waren de opmaat voor wat de langste oorlog van de Verenigde Staten zou worden.

29 reacties

 • Paul van Hamme

  2 weken geleden
  Van zodra de buitenlandse troepen wegzijn zal de Taliban onmiddelijk de Afghaanse regering anvallen-zullen nooit woord houden-Zullen Sharia wetten herinvoerenscholen dicht-vrouwen geen onderwijs enzov.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  4 weken geleden
  Biden het "wunderkind" denkt dat alles mogelijk is. bv "De machtigste landen ter wereld zijn niet in staat om te voorkomen dat deze coronavirus zich verspreidt, maar Biden geloofd dat hij de wereldtemperatuur kunnen veranderen, als je meer belasting betaalt".
 • Ronny Van de Wal

  4 weken geleden
  Waarschijnlijk tijd om een ander land weer eens in een oorlog te storten zeker?Oh,sorry...Om democratie te gaan brengen.
 • frans Venloo

  4 weken geleden
  Ze hebben daar hun buit binnen gehaald zeker ?
 • Danny Damiaens

  4 weken geleden
  Het land dat meeste doden op zijn geweten als agressor landsman is Duitsland.Het was voor uwe tijd waarschijnlijk.
 1. Biden wil troepen terugtrekken uit Afghanistan tegen symbolische datum van 11 september
  Buitenland

  Biden wil troepen terugtrek­ken uit Afghanis­tan tegen symboli­sche datum van 11 september

  De Amerikaanse president Joe Biden wil volgens mediaberichten alle Amerikaanse troepen tegen 11 september, de 20ste verjaardag van de terreuraanslagen op New York en Washington, uit Afghanistan terugtrekken. The Washington Post meldde dinsdag dat Biden dit wellicht woensdag zal bekendmaken. De Amerikaanse soldaten zouden in dat geval nog verscheidene maanden na 1 mei in Afghanistan blijven, de deadline die met de taliban was overeengekomen.
 1. Agressieve kraaien teisteren winkelier: "Ze beginnen elke dag rond 4 uur 's ochtends"
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien teisteren winkelier: "Ze beginnen elke dag rond 4 uur 's ochtends"

 2. Waar blijft die lente? Weerman David Dehenauw legt uit
  Play

  Waar blijft die lente? Weerman David Dehenauw legt uit