De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © EPA

Biden stelt “historisch” investeringsplan van 1,75 biljoen dollar voor

BuitenlandDe Amerikaanse president Joe Biden heeft de nieuwe lijnen van zijn “historisch” investeringsplan bekendgemaakt. Biden vertrouwt erop dat alle facties van de Democratische Partij het plan zullen steunen. Het ‘Build Back Better’-plan zorgt al weken voor spanningen binnen Bidens partij.

3 reacties

 • Luc Lepoudre

  1 maand geleden
  Ze gaan "de planeet redden". Jaja... Heel het circus opgezet om de levensstandaard volledig te herzien nu er voor het eerst onontkoombaar met een machtige deelgenoot in het oosten moet gedeeld worden.
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Er moet heel dringend een economische ommezwaai komen die de mensen weinig zeer doet. Dat is de grote uitdaging. De climate change hoeft niet negatief te zijn; ze kan bron zijn van heel veel nieuwe initiatieven die economisch rendabel zullen zijn. Biden heeft gelijk. Ook Macron heeft gelijk. Hij heeft een plan voor Frankrijk 2030. Dat het zagen en klagen mag stoppen en dat er gehandeld wordt in het belang van iedereen.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Biden stelt “historisch” investeringsplan van $1,75 biljoen voor? Biden heeft geen enkele cent, laat staan $1,75 biljoen. Amerika heeft $26.70 biljoen aan schulden, dat nooit terugbetaald kan worden. De rente alleen is bijna $524 miljard p/jaar. Deze grote welvaart in Amerika, bestaat niet dankzij de collectieve opoffering van $1,75 biljoen aan 'het gemeenschappelijke goed', maar dankzij de productieve genialiteit van vrije mensen. Eindeloos geld $$$ drukken op volle toeren helpt niemand.
 1. “Niemand houdt van mij! Niemand geeft me eten!”: Brits jongetje (6) sterft na aanhoudende mishandeling
  Play

  “Niemand houdt van mij! Niemand geeft me eten!”: Brits jongetje (6) sterft na aanhouden­de mishande­ling

  In Engeland nadert een proces rond schrijnende kindermishandeling stilaan de ontknoping. Arthur Labinjo-Hughes (6) werd zodanig mishandeld door zijn vader en stiefmoeder dat hij op 17 juni 2020 het leven liet. Een hersenletsel is hem uiteindelijk fataal geworden. In twee hartverscheurende audiofragmenten is te horen hoe het jongetje huilend tegen zichzelf aan het schreeuwen was. “Niemand houdt van mij! Niemand geeft me eten!”
 2. Dit jaar geen halloweenviering aan Witte Huis, president Biden en first lady niet thuis door zakenreis

  Dit jaar geen halloween­vie­ring aan Witte Huis, president Biden en first lady niet thuis door zakenreis

  Aan het Witte Huis in Washington zullen dit jaar geen halloweenfeestelijkheden plaatsvinden. Normaal gezien is de presidentswoning een traditionele tussenstop voor kinderen die op ‘trick or treat’-tocht gaan, maar dat zal komende zondag dus niet het geval zijn. Zo zijn president Joe Biden en first lady Jill Biden niet thuis op de feestdag, maar is het paar op zakenreis in Rome.