Vladimir Poetin en Joe Biden.
Volledig scherm
Vladimir Poetin en Joe Biden. © RV

Biden spreekt over genocide in Oekraïne, Kremlin vindt dit onaanvaardbaar

Het Kremlin vindt de beschuldiging van de Amerikaanse president Joe Biden dat Russische troepen genocide plegen in Oekraïne “onaanvaardbaar”. “We zijn het er pertinent mee oneens en beschouwen elke poging om de situatie op deze manier te verstoren als ontoelaatbaar. Het is nauwelijks acceptabel voor de president van de Verenigde Staten”, aldus Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov tegen verslaggevers.

 1. HERLEES OORLOG OEKRAÏNE. Honderd lichamen gevonden in regio Soemy na terugtrekking Russische troepen

  HERLEES OORLOG OEKRAÏNE. Honderd lichamen gevonden in regio Soemy na terugtrek­king Russische troepen

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Russische wreedheden in Oekraïne voor het eerst met volkenmoord in verbinding gebracht. Hij verwees naar de Russische president Vladimir Poetin als een dictator die de oorlog verklaart en genocide pleegt. De Amerikanen hebben volgens buitenlandminister Blinken “geloofwaardige informatie” dat Rusland mogelijk “chemische middelen” gebruikt bij zijn offensief om de belegerde Oekraïense stad Marioepol in te nemen. Herlees hier onze liveblog van woensdag 13 april.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.