Joe Biden tijdens de persconferentie vanavond.
Volledig scherm
Joe Biden tijdens de persconferentie vanavond. © AP

Biden sluit nationale lockdown uit, maar waarschuwt wel: “Er komt een donkere winter aan”

De verkozen Amerikaanse president Joe Biden heeft op een persconferentie gezegd dat de VS nog “een donkere winter" staan te wachten door de coronapandemie. De Verenigde Staten laten elke dag recordcijfers optekenen, en in verschillende staten liggen de ziekenhuizen en afdelingen intensieve zorg overvol. Toch zegt Biden niet van plan te zijn een nationale lockdown te zullen invoeren eens hij de macht heeft overgenomen van zittend president Donald Trump.

  1. Hooggerechtshof VS verwerpt Trumps poging om presidentiële archieven geheim te houden

    Hoogge­rechts­hof VS verwerpt Trumps poging om presiden­tiële archieven geheim te houden

    Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een verzoek afgewezen van oud-president Donald Trump om de vrijgave van Witte Huis-documenten aan een parlementaire onderzoekscommissie te blokkeren. Dat betekent dat de dossiers kunnen worden vrijgegeven aan de commissie van het Huis van Afgevaardigden die de bestorming op 6 januari 2021 van het Capitool onderzoekt, zelfs als er nog rechtszaken lopen bij andere rechtbanken.
  2. Trumps advocaten beschuldigen Biden van samenwerking met Venezuela, Cuba en China om stemmen te "stelen”

    Trumps advocaten beschuldi­gen Biden van samenwer­king met Venezuela, Cuba en China om stemmen te "stelen”

    De advocaten van de Amerikaanse president Donald Trump hebben op een persconferentie Joe Biden en de Democraten beschuldigd van een grootschalige samenzwering met “Venezuela, Cuba en misschien China” om zo stemmen van Trump te “stelen”. Over heel het land zijn er automatisch stemmen van Trump afgenomen via stemmachines waarmee geknoeid is, zo klonk het. Volgens Trumps advocaat Rudy Giuliani is Trump de duidelijke winnaar van de verkiezingen.