AP
Volledig scherm
© AP

Biden over wapengeweld in de VS: “Het is een nationale schande”

De Amerikaanse president wil dat het Amerikaans Congres dringend werk maakt van een strengere wapenwet. Dat antwoordde hij vandaag op de vraag van een journalist tijdens een persconferentie met de Japanse premier Yoshihide Suga. Volgens Biden is het wapengeweld een “nationale schande”.

25 reacties

 • Jürgen Mouton

  3 weken geleden
  @Kees Huls: gaan we dan ook de doden door messen, gif, strangulatie e.d. eens vergelijken? Want zonder vuurwapens, zijn die moorden hier gegarandeerd hoger. Mensen moorden, eender welke middelen ze hebben.
 • Jean West

  3 weken geleden
  Als vicepresident lukte het niet om wapenbezit terug te dringen, nu zal dit ook zo zijn.
 • Kees Huls

  3 weken geleden
  @Billy Verachtert. Volgens OESO gegevens vallen in België jaarlijks 0,3 wapendoden per 100.000 inwoners en 1,2 zelfmoorden door wapens. In de VS zijn deze cijfers 3,6 en 6,3. Dus wel degelijk enorme verschillen.
 • Billy Verachtert

  4 weken geleden
  Als je zelfmoorden niet meetelt, zijn de wapendoden voor Amerika hetzelfde als voor veel Europese landen. Wie denkt dat Amerika echt zoveel gun deaths heeft, laat zich beïnvloeden door anti-wapengekkies en media die gretig elk schuttersincident emotionaliseren.
 • johan van bree

  4 weken geleden
  hier is wel een wapenwet en de wapens zijn hier ook niet te tellen.
 1. Hamas: “130 raketten afgevuurd”, drie doden in Tel Aviv nadat Israël flatgebouw in Gaza bombardeert

  Hamas: “130 raketten afgevuurd”, drie doden in Tel Aviv nadat Israël flatgebouw in Gaza bombar­deert

  In de omgeving van de Israëlische stad Tel Aviv zijn vanavond tientallen raketten onderschept die vanuit de Gazastrook waren afgeschoten. Volgens Hamas vuurde de organisatie vanuit Gaza 130 raketten af. Daarbij kwamen drie Israëliërs om het leven. Bij een andere raketaanval werd een oliepijpleiding in Israël getroffen. De raketaanvallen waren een vergelding voor het bombardement op een flatgebouw van Hamas in de Gazastrook eerder vanavond. Israël en Hamas zeggen klaar te zijn om een lang conflict uit te vechten.
 2. Oud-leerling richt bloedbad aan in Russische school: leraar en zeven scholieren gedood, 32 gewonden
  Play

  Oud-leer­ling richt bloedbad aan in Russische school: leraar en zeven scholieren gedood, 32 gewonden

  Bij een schietpartij op een school in Kazan, een stad in centraal Rusland, zijn zeker negen doden gevallen. Het gaat om zeven leerlingen, een leraar en een andere volwassene. Er vielen ook meer dan 30 gewonden. Volgens de autoriteiten is de dader een 19-jarige oud-leerling van de school die alleen handelde. Zijn motief is nog onbekend. President Vladimir Poetin heeft zijn medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers. Hij kondigde aan de regels rond wapenbezit te zullen aanpassen.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op