Biden over terugtrekking uit Afghanistan: “Bedoeling was nooit om land herop te bouwen, maar om terreuraanval te vermijden”

De Amerikaanse president Biden heeft vanavond gereageerd op de plotselinge herovering van Afghanistan door de radicaalislamitische taliban. Biden beklemtoont dat hij er geen spijt van heeft dat hij zich aan zijn campagnebelofte heeft gehouden, en stelt dat het niet aan de VS is om orde op zaken te stellen in Afghanistan. Hij verwijt de verdreven Afghaanse regering een gebrek aan daadkracht en motivatie. 

135 reacties

 • Wim Declercq

  2 maanden geleden
  Geef gewoon je fouten toe! Aftreden zou heel goed zijn.
 • Pierre Vaneylen

  2 maanden geleden
  Vijgen na Pasen...
 • Frank Louman

  2 maanden geleden
  Ik denk dat elke bedrijfsleider al na 5 jaar zou hebben gezien dat de Afghanen zelf niet de wilskracht hadden om te vechten. Er zijn inderdaad veel NATO troepen gesneuveld om de Afghanen te trainen , en giga veel materiaal gekocht om de Afghanen sterk te maken. Amerika krijgt al 20 jaar kritiek van zijn Westerse bondgenoten over zijn buitenlands beleid. Dus waarom moet je een verloren zaak nog verder steunen als de Afghanen zelf de wilskracht niet hebben.
 • Raphaël Defour

  2 maanden geleden
  Wat onze media er hier ook van maken. Bidden in zijn toespraak legt de US en zijn geallieerden hebben gefaald. Wel de Afghaanse actoren die top down zich vooral gewenteld hebben in de geboden bescherming. Er is geen andere verklaring voor het gebrek aan verzet in deze overrompeling door de Taliban. Neen het geld van de US en zijn bondgenoten is beter besteed aan de eigen bevolking dan ook maar te proberen gevestigde culturen te veranderen.
 • Gerarda Gheerardyn

  2 maanden geleden
  Ze gaan Trump hard missen, die verkiezingen zijn dus inderdaad vervalst.