Een koppel steekt hun vuist in de lucht aan de rechtbank na het vonnis.
Volledig scherm
Een koppel steekt hun vuist in de lucht aan de rechtbank na het vonnis. © REUTERS

Biden opgelucht na veroordeling in zaak-Arbery, "maar VS nog ver van raciale gelijkheid"

Amerikaans president Joe Biden is opgelucht na de veroordeling van drie witte mannen voor de moord op de jonge zwarte jogger Ahmaud Arbery. Tegelijk zei hij dat de moord aantoont hoe ver de VS nog afstaat van raciale rechtvaardigheid.

 1. Zwarte jogger werd vermoord door drie witte mannen. Overwegend witte jury oordeelt nu over hun lot

  Zwarte jogger werd vermoord door drie witte mannen. Overwegend witte jury oordeelt nu over hun lot

  In de Amerikaanse staat Georgia beraadslaagt de jury vandaag over het vonnis voor drie witte mannen die aangeklaagd worden voor de moord op de zwarte Ahmaud Arbery. Het drietal achtervolgde Arbery, die een rondje aan het joggen was, met hun pick-uptrucks. Een van hen schoot de jongeman dan dood, toen ze hem probeerden aan te houden. De mannen verdachten hem ervan een dief te zien. De twaalfkoppige jury bestaat uit elf witte leden en één zwarte.
 2. Ouders van schutter Amerikaanse school slaan op de vlucht na aanklacht wegens onvrijwillige doodslag
  UPDATE

  Ouders van schutter Amerikaan­se school slaan op de vlucht na aanklacht wegens onvrijwil­li­ge doodslag

  De ouders van de vijftienjarige verdachte van de dodelijke schietpartij in de Oxford High School in Detroit, in de Amerikaanse staat Michigan, worden aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag. Dat heeft de openbare aanklager van de county Oakland, Karen McDonald, vrijdag meegedeeld. De autoriteiten zijn nu op zoek naar het koppel en hebben een aanhoudingsbevel voor hen uitgevaardigd. Het stel sloeg op de vlucht nadat bekend raakte dat ook zij worden aangeklaagd.