President-elect Joe Biden.
Volledig scherm
President-elect Joe Biden. © REUTERS

Biden noemt Trump “een van de meest incompetente presidenten in de Amerikaanse geschiedenis”

Joe Biden, de toekomstige president van de Verenigde Staten, heeft zich op een persconferentie in zijn thuisbasis Wilmington, in de staat Delaware, niet uitgelaten over de mogelijkheid dat het Congres een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump opstart. Vooral bij Democratische parlementsleden is er een groeiende bereidheid om dat te doen. “Wat het Congres beslist, is aan het Congres om te beslissen”, aldus Biden. Hij noemde Trump wel “een van de meest incompetente presidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten”.

22 reacties

 • Lieve Geyter

  2 weken geleden
  Ik hoop dat hij het beter kan doen al betwijfel ik het want de senaat bestaat uit Republikeinen en die gaan tegenwerken. Maw hij gaat niks gerealiseerd krijgen zoals Obama werd tegengewerkt. Het is precies ze willen geen vooruitgang. Dat is in België ook zo. Het is precies dat ze daar enkel voor hun eigen zitten. Waarom moeten we nog gaan stemmen om individuen te laten beslissen over een heel land? Wij dienen nog enkel als moderne slaaf die de helft van zijn/haar loon moet afgeven!!
 • Marcus Vadis

  2 weken geleden
  Het is toch eigenaardig dat de mensen die niks hebben in de VS republikeins stemmen terwijl die er enkel zijn voor de rijken. Waarom noemen ze de democraten socialisten of zelfs communist terwijl die hun meer voordeel kunnen geven en betere sociale omstandigheden? Ze kunnen nog geen dokter betalen maar zijn tegen Obamacare, een raadsel voor ons.
 • jean pierre leemans

  2 weken geleden
  Hij moet het nog bewijzen John F Kennedy was de beste president van de V S Hij zette het Apollo programma op de rails,dat 450000 banen opleverden met een subliem resultaat als gevolg. Hij loste op een sublieme wijze ,de Cuba crisis op .Onderhield via kroetsjov,diplomatieke banden met de Sowjet Unie Tijdens 1940-45,diende hij bij de zeemacht,streed mede tegen Japan samen met miljoenen soldaten en hierdoor de VS de overwinning gaf Met hem had de wereld er beter en anders uitgezien
 • piet devlieger

  2 weken geleden
  Eens zien wat Biden ervan bakt gedurende de volgende twee jaar. Tegen dan zal hij wel - wegens gezondheidsredenen of zoiets - een stap opzij zetten zodat Kamala Harris zijn plaats kan innemen, hetgeen trouwens de bedoeling is. De VS is net de Titanic, de ijsberg is reeds geraakt. Veel meer moet je er over niet zeggen.
 • Freddie Lamers

  2 weken geleden
  Joe en Kamela gaan voor een ongekende voorspoed zorgen voor de U Naait My Steeds
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is