De Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill. © AP

Biden noemt racistische moordpartij in Buffalo terreur

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de racistische moordpartij van afgelopen weekend in Buffalo (New York) omschreven als terrorisme. Dader Payton Gendron handelde uit de overtuiging dat het blanke ras superieur is. Volgens Biden heeft dit “gif” niets te zoeken in de Verenigde Staten. 

3 reacties

 • Frank Janssens

  1 maand geleden
  Terreur komt van een terreurorganizatie, de moordenaar is jong, bekend bij school en politie als flink instabiel, in een psychiatrische inrichting gezeten, en gewoon vrijgelaten. En zo iemand kan gewoon wapens kopen. Kom kom Biden verander de wetten en rem de wapenverkoop, in plaats van over terreur te zeveren.
 • SONJA VAN DE VELDE

  1 maand geleden
  President Biden doe iets aan deze wapens die te talrijk aanwezig zijn .
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 maand geleden
  Ipv zich met Oekraïne en Europa te komen moeien zou hij beter zijn eigen Staten is terug leefbaar maken. En de miljarden die hij schenkt voor oorlogvoering in de eigen Staten investeren. Studenten betalen zich blauw. Zelfs kleuteronderwijs is er niet zonder peperdure facturen.
 1. Wie is Payton Gendron? 18-jarige kondigde zijn dodelijke raid maanden op voorhand aan en koos supermarkt in Buffalo bewust uit
  PREMIUM

  Wie is Payton Gendron? 18-jarige kondigde zijn dodelijke raid maanden op voorhand aan en koos supermarkt in Buffalo bewust uit

  Zijn slachtpartij in de supermarkt had hij maanden geleden al online aangekondigd, maar zaterdag reed hij effectief in de auto van zijn ouders naar het 300 kilometer verderop gelegen Buffalo, “waar veel zwarten wonen”. Payton Gendron - amper 18 - stapte uit op de parking en begon meteen te schieten. Zijn kogels raakten dertien slachtoffers - elf waren zwart. Zijn voormalige school waarschuwde al voor Gendron, die eerder al had gedreigd met een school-shooting ‘tijdens of na een diploma-uitreiking’.