AFP
Volledig scherm
© AFP

Biden noemt laatste getuigenis onderzoekscommissie Capitool “vernietigend”

De Amerikaanse president Joe Biden noemt de laatste getuigenis en het videobewijs van de commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, die de aanval op het Capitool van 6 januari 2021 onderzoekt, "vernietigend". De president vindt de zaak die door de leden werd gepresenteerd "redelijk overweldigend", zei hij in Oregon waar hij op verkiezingscampagne is.

 1. Zelensky: “Russische terreur moet overal verliezen”

  Zelensky: “Russische terreur moet overal verliezen”

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vandaag de noodzaak van een complete overwinning van zijn land tegen de Russische agressor benadrukt. "De Russische terreur moet overal en in elk opzicht verliezen: zowel op het slagveld als zo ver dat in ons land geen enkele ruïne meer over blijft", aldus Zelensky in zijn videotoespraak op maandag. "Zodat we alles kunnen heropbouwen en daarmee kunnen bewijzen dat de vrijheid sterker is.”
 2. Franse schoolkinderen aangeklaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

  Franse schoolkin­de­ren aange­klaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

  De dood van de 13-jarige Lucas, de Franse jongen die zichzelf begin deze maand van het leven beroofde na langdurige pesterijen op school, blijft de gemoederen beroeren in Frankrijk. Franse media melden vandaag dat vier jonge pestverdachten in de zaak gerechtelijk worden vervolgd. En de moeder van Lucas nam vandaag tijdens een emotionele persconferentie het woord: “Ik vind het zo erg dat ik hem niet heb kunnen redden, dat niemand hem heeft kunnen redden”, zei ze. Ze vindt ook dat de school van haar kind meer had moeten doen.
 1. Eerste nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede bekend: Van Zelensky tot Erdogan

  Eerste nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede bekend: Van Zelensky tot Erdogan

  Ook dit jaar staat de Nobelprijs voor de Vrede vooral in het teken van Oekraïne. Op het lijstje van mogelijke kanshebbers: de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan, NAVO-baas Jens Stoltenberg en Kremlincritici Aleksej Navalny en Vladimir Kara-Moerza. Zij werden allemaal voorgedragen voor hun rol in de oorlog in Oekraïne of het verzet tegen de Russische president Vladimir Poetin.