Alexander De Croo, Boris Johnson, Emmanuel Macron
Volledig scherm
Alexander De Croo, Boris Johnson, Emmanuel Macron © Getty, PhotoNews, ANP

Biden noemt het een genocide, maar wat vinden andere staatshoofden?

Joe Biden beschuldigt Rusland van een genocide, maar niet alle wereldleiders volgen hem daar in. De Franse president Emmanuel Macron wil dat woord niet gebruiken, terwijl de Britse premier Boris Johnson zegt dat het “wel veel weg heeft van een genocide”. Onze premier De Croo (Open Vld) benadrukt dan weer dat “enkel het Internationaal Strafhof zal bepalen of dit al dan niet een genocide is”.

 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.
 2. Bom van 500 kilo uit Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt in Berlijn: 12.000 inwoners geëvacueerd

  Bom van 500 kilo uit Tweede Wereldoor­log onschade­lijk gemaakt in Berlijn: 12.000 inwoners geëvacu­eerd

  In Berlijn zijn de Duitse autoriteiten er in de nacht van donderdag op vrijdag in geslaagd om een bom van 500 kilo uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk te maken. Het explosief werd donderdagochtend ontdekt op een bouwterrein in de wijk Friedrichshain, in het oosten van de stad. Zo’n 12.000 inwoners in een straal van 500 meter rondom de vindplaats moesten tijdelijk worden geëvacueerd.