Rishi Sunak (midden) wordt de eerste Britse regeringsleider die uit een etnische minderheid in Groot-Brittannië komt.
Volledig scherm
Rishi Sunak (midden) wordt de eerste Britse regeringsleider die uit een etnische minderheid in Groot-Brittannië komt. © Photo News

Biden noemt aanstelling van Rishi Sunak als Brits premier "revolutionair"

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de benoeming van Rishi Sunak als nieuwe premier van Groot-Brittannië maandag omschreven als "revolutionair". Als zoon van Indiase immigranten wordt Sunak de eerste Britse regeringsleider die uit een etnische minderheid in Groot-Brittannië komt.

 1. Jong, steenrijk en als eerste niet wit: Rishi Sunak wordt volgende Britse premier
  Play

  Jong, steenrijk en als eerste niet wit: Rishi Sunak wordt volgende Britse premier

  De voormalige financiënminister Rishi Sunak (42) wordt de volgende premier van het Verenigd Koninkrijk. Penny Mordaunt gaf zich gewonnen in de strijd om het leiderschap van de Conservatieve partij. “Het is het grootste voorrecht van mijn leven om de partij waarvan ik hou te mogen dienen en iets terug te geven aan het land waaraan ik zoveel verschuldigd ben”, zei Sunak in een eerste korte toespraak. “Het Verenigd Koninkrijk is een geweldig land, maar staat wel voor een grote economische uitdaging”, klonk het voorts.
 2. Caroline Van der Plas (BBB) zegt geen ambitie te hebben om premier van Nederland te worden, “maar zeg nooit nooit”

  Caroline Van der Plas (BBB) zegt geen ambitie te hebben om premier van Nederland te worden, “maar zeg nooit nooit”

  Voorvrouw Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft niet de ambitie om Nederlands premier te worden na haar indrukwekkende verkiezingsoverwinning eerder deze maand, maar zegt “nooit nooit”. Dat liet ze weten in het Nederlandse opinieprogramma ‘WNL op Zondag’. Van der Plas vindt de rol van fractieleider beter bij haar passen en heeft andere mensen in gedachten die premier zouden kunnen worden.