Rouwenden verzamelen zich bij de plek van de schietpartij in Buffalo.
Volledig scherm
Rouwenden verzamelen zich bij de plek van de schietpartij in Buffalo. © Photo News

Biden naar Buffalo voor gesprek met nabestaanden schietpartij

De Amerikaanse president Joe Biden reist dinsdag samen met zijn vrouw Jill af naar Buffalo in de staat New York, heeft het Witte Huis bekendgemaakt. Hij zal er een gesprek hebben met de families van de slachtoffers van een dodelijke schietpartij die daar zaterdag plaatsvond in een supermarkt.

  1. Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaanse supermarkt

    Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaan­se supermarkt

    Een 18-jarige man heeft zaterdag in de Amerikaanse stad Buffalo, in de staat New York, tien mensen doodgeschoten in een lokale supermarkt. Dat meldt politiecommissaris Joseph Gramaglia. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. De schutter gaf zich uiteindelijk over. Hij is gearresteerd en wordt verdacht van een racistisch gemotiveerde haatmisdaad. Elf van de dertien slachtoffers zijn zwart. De Amerikaanse president Biden heeft in een verklaring de “gruwelijke schietpartij” veroordeeld.
  2. Oekraïne dreigt ermee brug tussen Krim en Russisch vasteland op te blazen

    Oekraïne dreigt ermee brug tussen Krim en Russisch vasteland op te blazen

    Oekraïne heeft er woensdag mee gedreigd om de Krimbrug, die Rusland verbindt met het schiereiland, op te blazen. “De brug moet weg, vrijwillig of niet”. Dit dreigement van een presidentieel adviseur kwam er nadat Russische toeristen massaal de Krim ontvluchten na een hele reeks explosies op het schiereiland. Maandag reed een recordaantal wagens over de Krimbrug en gisteren stonden er lange wachtrijen aan het treinstation van Simferopol, de hoofdstad van de Krim.