President Biden maakte zijn plannen vanavond bekend in aanwezigheid van vicepresidente Kamala Harris.
Volledig scherm
President Biden maakte zijn plannen vanavond bekend in aanwezigheid van vicepresidente Kamala Harris. © EPA

Biden maakt ambitieus klimaatbeleid bekend: VS moeten voortouw nemen bij aanpak klimaatverandering

De Verenigde Staten moeten bij de wereldwijde aanpak van de klimaatcrisis een leidende rol spelen. Dat zei de Amerikaanse president Joe Biden kort voordat hij begon met het tekenen van een aantal decreten over maatregelen tegen de klimaatverandering, zoals het snijden in subsidies voor fossiele brandstoffen.

15 reacties

 • Björn Van den Brulle

  1 maand geleden
  De vervuilende jobs zijn nu eenmaal welnodig om te kunnen overschakelen naar de groene jobs. De vervuilende jobs opeens stopzetten is dus niet zo’n goed idee. Maja, ze kunnen china nu het werk latendoen en en de gas/fossiele brandstof kopen van china.. logica is ver zoek , maar ik verwacht niet veel anders van The Biden Administration.
 • jean pierre Tibermont

  1 maand geleden
  Zolang de bevolking niet DRINGEND aan geboortebeperking gaat doen zullen al die maatregelen geen fluit helpen ...droom lekker voort !
 • George Verbeek

  1 maand geleden
  Eindelijk goed nieuws uit de VS! De omschakeling gaat enerzijds vervuilende jobs laten verdwijnen om anderzijds groene jobs aan te maken. Verandering is nodig om een toekomst te bieden aan leven op aarde, aan de volgende generaties. Alle verandering is moeilijk maar zo verder doen in ontkenning was gewoon ons eigen graf graven.
 • Steve Warson

  1 maand geleden
  Toch een verademing om opnieuw iemand in duidelijke bewoordingen en zonder om de 4 woorden een leugen iets te horen vertellen.
 • Pierre Van Dijk

  1 maand geleden
  Dit is een logische keuze en zal heel veel nieuwe jobs creëren. Dat in bepaalde oude industriën jobs verloren gaan is logisch. Deze proberen recht te houden lukt niet omdat ze niet rendabel meer zijn. Trump probeerde het met veel tamtam, maar faalde!
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht