Ook in groepen waarin Trump de afgelopen jaren relatief populair was, verliest hij terrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in groepen waarin Trump de afgelopen jaren relatief populair was, verliest hij terrein. © AFP

Biden loopt uit in peilingen: “Trump reageert verkeerd op onrust”

President Trump verliest steun onder Amerikanen. Hij ziet zijn tegenstander Joe Biden ruim voorop gaan in opiniepeilingen. Het beeld dat opiniepeilers schetsen is de afgelopen weken consistent: Joe Biden loopt uit. In het gemiddelde van de nationale peilingen, berekend door de website RealClearPolitics, krijgt hij steun van 49,7 procent van de ondervraagden. Trump haalt 41,7 procent. En dat terwijl Biden’s campagne zo goed als stilligt vanwege de coronapandemie. 

  1. Commotie in Spanje: ministers en andere toplui vieren een dag na afkondiging noodtoestand alweer feest

    Commotie in Spanje: ministers en andere toplui vieren een dag na afkondi­ging noodtoe­stand alweer feest

    In Spanje is heel wat verontwaardiging ontstaan over een drukbezochte bijeenkomst in een restaurant in Madrid. Daarbij waren tientallen politici, topbestuurders en sportdirecteurs aanwezig. Dat gebeurde een dag nadat premier Pedro Sánchez de noodtoestand voor het land afkondigde. Op foto’s die op sociale media circuleren, valt te zien dat een deel van de bezoekers zelfs geen mondmasker draagt.
  2. Amerikaanse ambassade in Zuid-Korea verwijdert Black Lives Matter-vlag wegens ongenoegen Trump

    Amerikaan­se ambassade in Zuid-Ko­rea verwijdert Black Lives Mat­ter-vlag wegens ongenoegen Trump

    De Amerikaanse ambassade in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel hing vorige week een grote banner met de woorden ‘Black Lives Matter’ op aan de voorgevel van het gebouw, om steun te betuigen aan de beweging in de VS die eist dat er een eind wordt gemaakt aan het wijdverspreide racisme en politiegeweld. Maar zowel president Trump als minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo waren daar niet mee opgezet. De vlag werd ondertussen weer naar beneden gehaald.