Amerikaans president Joe Biden.
Volledig scherm
Amerikaans president Joe Biden. © REUTERS

Biden kondigt acties aan om geweld tegen Aziatische Amerikanen aan te pakken

President Joe Biden heeft vandaag stappen aangekondigd om Amerikanen van Aziatische afkomst te beschermen tegen discriminatie en gewelddadige aanvallen. Het aantal haatmisdrijven tegen mensen met Aziatische roots is gestegen in het land, na de uitbraak van de coronapandemie die in China begon. 

 1. “Mensen vragen me of ik een ladyboy ben omdat ik van Thailand kom.” Boa (25) getuigt over de vooroordelen waarmee ze te maken krijgt als Aziaat
  PREMIUM

  “Mensen vragen me of ik een ladyboy ben omdat ik van Thailand kom.” Boa (25) getuigt over de vooroorde­len waarmee ze te maken krijgt als Aziaat

  “Zijn Aziatische meisjes normaal niet plat vanvoor?” Boa Mansongkram (25) woont al zo goed als haar hele leven in België, toch krijgt ze regelmatig met vooroordelen te maken vanwege haar Thaïse afkomst. Het racisme naar Aziaten toe, dat sinds corona sterk is toegenomen, blijft grotendeels onder de radar. Maar Boa kan genoeg verbijsterende voorbeelden uit haar eigen leven aanhalen die tonen dat de #StopAsianHate beweging meer dan nodig is. Ook hier bij ons.
 2. Russisch ex-president Medvedev: “Zonder kernwapens zou Rusland al uit elkaar gescheurd zijn”
  24

  Russisch ex-president Medvedev: “Zonder kernwapens zou Rusland al uit elkaar gescheurd zijn”

  De voormalige president Dmitry Medvedev zegt dat Rusland al in stukken zou zijn gescheurd als het geen kernwapenarsenaal had. “Hoe hard het ook klinkt, voor een groot deel houdt het nucleaire arsenaal de meeste heethoofden in bedwang”, zei de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsraad dinsdag tegen het Russische persbureau Interfax. Al vanaf dag één van de invasie is er vrees voor een escalatie van het conflict door de inzet van kernwapens.