Amerikaans president Joe Biden.
Volledig scherm
Amerikaans president Joe Biden. © REUTERS

Biden kondigt acties aan om geweld tegen Aziatische Amerikanen aan te pakken

President Joe Biden heeft vandaag stappen aangekondigd om Amerikanen van Aziatische afkomst te beschermen tegen discriminatie en gewelddadige aanvallen. Het aantal haatmisdrijven tegen mensen met Aziatische roots is gestegen in het land, na de uitbraak van de coronapandemie die in China begon. 

 1. Amerikaanse miljardair geeft 70 miljoen dollar aan gestolen antiekschatten terug om proces te ontlopen
  7

  Amerikaan­se miljardair geeft 70 miljoen dollar aan gestolen antiek­schat­ten terug om proces te ontlopen

  Michael Steinhardt (81), een steenrijke New Yorkse zakenman en fervent antiekverzamelaar, doet afstand van liefst 70 miljoen dollar (62 miljoen euro) aan gestolen antiekschatten. Hij belooft ook dat hij nooit meer nieuwe stukken zal kopen. De miljardair doet dat om een proces te vermijden, nadat bleek dat tal van zijn pronkstukken gestolen zijn en dat hij die heeft bemachtigd op louche wijze. Of het nu maffiabazen waren, grafrovers of beruchte antieksmokkelaars, deze man handelde volgens de procureur in New York met iedereen. Zolang hij maar zijn schatten kreeg.
 2. “Mensen vragen me of ik een ladyboy ben omdat ik van Thailand kom.” Boa (25) getuigt over de vooroordelen waarmee ze te maken krijgt als Aziaat
  PREMIUM

  “Mensen vragen me of ik een ladyboy ben omdat ik van Thailand kom.” Boa (25) getuigt over de vooroorde­len waarmee ze te maken krijgt als Aziaat

  “Zijn Aziatische meisjes normaal niet plat vanvoor?” Boa Mansongkram (25) woont al zo goed als haar hele leven in België, toch krijgt ze regelmatig met vooroordelen te maken vanwege haar Thaïse afkomst. Het racisme naar Aziaten toe, dat sinds corona sterk is toegenomen, blijft grotendeels onder de radar. Maar Boa kan genoeg verbijsterende voorbeelden uit haar eigen leven aanhalen die tonen dat de #StopAsianHate beweging meer dan nodig is. Ook hier bij ons.