Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Biden houdt eerste State of the Union-toespraak op 1 maart

De Amerikaanse president Joe Biden houdt zijn eerste State of the Union op 1 maart. Deze jaarlijkse toespraak van het staatshoofd wordt gehouden voor leden van het Amerikaanse Congres, bestaande uit het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, en gaat over de staat van de Verenigde Staten.

 1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Minstens tien doden en dertig gewonden bij Russische raketaanval op militaire basis in Dnipro

  LIVE. Minstens tien doden en dertig gewonden bij Russische raketaan­val op militaire basis in Dnipro

  De Verenigde Staten bereiden zich naar verluidt voor om geavanceerde langeafstandsraketten naar Oekraïne te sturen. In bepaalde kringen bestaat de vrees echter dat de raketten ingezet zouden worden om Russische doelwitten aan te vallen en zo te leiden naar verdere escalatie van het conflict. Verder heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky Rusland ervan beschuldigd een “genocide” uit te voeren in Donbas, in het oosten van het land. In diezelfde regio staat het Oekraïense leger zwaar onder druk, aldus de militaire staf van dat land. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
 1. ANALYSE. Nee, de Russen willen Oekraïne niet veroveren. Maar dat sluit oorlog nog niet uit
  PREMIUM

  ANALYSE. Nee, de Russen willen Oekraïne niet veroveren. Maar dat sluit oorlog nog niet uit

  Rusland troept een vijfde van z’n hele leger samen aan de Oekraïense grens. Manschappen en materieel genoeg om dat land in januari binnen te vallen. Wil Moskou dat nu helemaal veroveren — acht jaar na de annexatie van de Krim? Nee, zo zegt een absolute specialist. Maar het kan wel een bloedige oorlog ontketenen om komaf te maken met de westerse invloed in wat het nog altijd als z’n voortuin beschouwt.
 2. Eén jaar na bestorming Capitool: hoe is het nog met Donald Trump? “Als hij zich kandidaat stelt, kan hij opnieuw president worden”
  PREMIUM

  Eén jaar na bestorming Capitool: hoe is het nog met Donald Trump? “Als hij zich kandidaat stelt, kan hij opnieuw president worden”

  Een jaar geleden werd het Capitool bestormd. Amerika was in shock, ook de Trump-fans. Het leek het begin van het einde van Trumps rijk: verguisd en veracht zou hij worden. Niets blijkt minder waar. “Als hij zich opnieuw kandidaat stelt, moet hij au sérieux worden genomen. Hij kan de verkiezingen winnen”, zegt Amerika-kenner Bart Kerremans.