De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt de Israëlische presidentiële eremedaille van staatshoofd Yitzhak Herzog.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt de Israëlische presidentiële eremedaille van staatshoofd Yitzhak Herzog. © AP

Biden en Lapid bevestigen “onbreekbare band” tussen VS en Israël, Amerikaanse president krijgt eremedaille

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in Jeruzalem een ontmoeting gehad met de nieuwe Israëlische premier Yair Lapid. Daarin ondertekenden ze een gemeenschappelijke verklaring die de “onbreekbare band” tussen beide landen bevestigt. Verder bespraken ze de bedreiging van Iran, aldus een hoge Amerikaanse regeringsfunctionaris. Biden ontving eveneens de Israëlische presidentiële eremedaille van staatshoofd Yitzhak Herzog. 

 1. Miljonair verbrandt tekening Frida Kahlo van 10 miljoen dollar om als NFT te verkopen
  Play

  Miljonair verbrandt tekening Frida Kahlo van 10 miljoen dollar om als NFT te verkopen

  De Mexicaans-Amerikaanse ondernemer Martin Mobarak organiseerde eind juli een feestelijk event in Miami. De gelegenheid: het verbranden van een dagboektekening van Frida Kahlo, geschat op 10 miljoen dollar. Het kwam Mobarak op zware kritiek te staan, al zijn er twijfels rond de echtheid van het kunstwerkje dat in vlammen opging. Mexico heeft nu een onderzoek ingesteld naar de omstreden party van de miljonair.
 2. Terreurspecialist waarschuwt voor Russische aanslagen in Europa: "België zou redelijk hoog op de lijst van mogelijke doelwitten staan”
  PREMIUM
  72

  Terreurspe­ci­a­list waarschuwt voor Russische aanslagen in Europa: "België zou redelijk hoog op de lijst van mogelijke doelwitten staan”

  Volgens terreurspecialist Colin P. Clarke is de kans dat Rusland naar terreur in Europa grijpt als vergelding voor de steun aan Oekraïne niet onbestaande. “Eerder waren er al dodelijke aanslagen tegen leveranciers van het Oekraïense leger in Oost-Europa”, waarschuwt hij. Wie zat er juist achter die verdachte explosies? En als het zover komt, loopt dan ook België gevaar?
 3. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.