Rond de National Mall, de laan die het Lincoln Memorial, het Washington Monument en het Capitool verbindt, zijn 400 lichtjes neergezet als eerbetoon voor de coronaslachtoffers. Rechts Kamala Harris en haar echtgenoot, links Joe Biden en zijn vrouw.
Volledig scherm
Rond de National Mall, de laan die het Lincoln Memorial, het Washington Monument en het Capitool verbindt, zijn 400 lichtjes neergezet als eerbetoon voor de coronaslachtoffers. Rechts Kamala Harris en haar echtgenoot, links Joe Biden en zijn vrouw. © AP

Biden en Harris houden eerbetoon voor 400.000 Amerikanen die aan Covid-19 overleden

President-elect Joe Biden heeft gisteren een eerbetoon gehouden voor de 400.000 Amerikanen die gestorven zijn aan Covid-19. Hij deed dat tijdens een korte ceremonie aan het Lincoln Memorial die werd georganiseerd naar aanleiding van zijn aankomst in Washington D.C., waar hij later vandaag de eed zal afleggen als de 46ste president van de Verenigde Staten.

 1. Kamala Harris over de erfenis van een verdeeld land: “We moeten Amerika genezen”

  Kamala Harris over de erfenis van een verdeeld land: “We moeten Amerika genezen”

  Kamala Harris legt woensdag de eed af als de nieuwe vicepresident van de Verenigde Staten. Samen met Joe Biden, vanaf woensdag president, erft ze een land in extreme onrust. De coronapandemie houdt er al bijna een jaar enorm lelijk huis en heeft ook de economie zwaar getroffen, en onder de bevolking heerst er grote verdeeldheid. “Het zal niet gemakkelijk zijn”, zegt de Democrate in een interview met CBS Sunday Morning, maar ze is er klaar voor. “We moeten Amerika genezen.”
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan