De Amerikaanse president Joe Biden houdt een virtuele installatiesessie in de State Dining Room van het Witte Huis nadat hij zelf is ingezworen als president.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden houdt een virtuele installatiesessie in de State Dining Room van het Witte Huis nadat hij zelf is ingezworen als president. © AFP

Biden dreigt Witte Huis-medewerkers te ontslaan, als ze elkaar niet met respect behandelen

De Amerikaanse president Biden heeft op zijn eerste dag direct aan zijn medewerkers in het Witte Huis duidelijk gemaakt dat hij hen zal ontslaan, als hij erachter komt dat ze elkaar niet met respect behandelen. De kersverse president wil dat zijn medewerkers collegialiteit en respect hoog in het vaandel hebben staan. Dat zei hij tijdens een virtuele installatie-ceremonie in de State Dining Room.

 1. Biden richt Oval Office meteen opnieuw in met symbolische Amerikaanse iconen

  Biden richt Oval Office meteen opnieuw in met symboli­sche Amerikaan­se iconen

  Het Oval Office representeert de macht en grootsheid van de Verenigde Staten. Elke president richt het kantoor, met de befaamde Resolute Desk of Hayes-bureau uit de 19de eeuw, naar zijn smaak in, met veel gevoel voor symboliek. Dat is nu met de intrede van Joe Biden in het Witte Huis niet anders. In het oog springt voortaan een groot aantal portretten en bustes van bekende Amerikaanse historische figuren.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo