Joe Biden, Mark Zuckerberg en Morgan Freeman staan op een lijst van 963 Amerikanen aan wie de toegang tot Rusland wordt ontzegd.
Volledig scherm
Joe Biden, Mark Zuckerberg en Morgan Freeman staan op een lijst van 963 Amerikanen aan wie de toegang tot Rusland wordt ontzegd. © AFP/Getty Images/EPA

Biden bovenaan lijst van 1.000 Amerikanen die Rusland niet binnen mogen, maar Trumps naam ontbreekt

Joe Biden, Mark Zuckerberg, Morgan Freeman... Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag een lijst van 963 Amerikanen gepubliceerd aan wie de toegang tot Rusland wordt ontzegd. Het gaat om vergelding voor soortgelijke sancties die Washington sinds het offensief in Oekraïne heeft getroffen. De naam van voormalig Amerikaans president Donald Trump staat niet op de lijst.

 1. Ouders klagen ziekenhuis in VS aan nadat personeel lichaampje van overleden baby bij afval gooit

  Ouders klagen ziekenhuis in VS aan nadat personeel lichaampje van overleden baby bij afval gooit

  De ouders van een overleden prematuur geboren baby hebben een ziekenhuis in Boston, in de Amerikaanse staat Massachusetts, aangeklaagd nadat het zorgpersoneel het lichaam van het kindje per ongeluk bij het afval gooide. Ouders Alana Ross en Daniel McCarthy wilden hun baby begraven, maar het ziekenhuis liet hen enkele dagen voor de begrafenis weten dat het lichaampje nergens te bespeuren was.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.