Schade in Fort Myers Beach, Florida, na de doortocht van orkaan Ian.
Volledig scherm
Schade in Fort Myers Beach, Florida, na de doortocht van orkaan Ian. © AP

Biden bezoekt Florida na orkaan: “Wederopbouw kan jaren duren”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft ongeveer een week na de verwoestende orkaan Ian zijn steun beloofd aan de mensen in de Amerikaanse staat Florida. "Later, wanneer de tv-camera's vertrokken zijn, zullen we nog steeds bij jullie zijn", zei Biden woensdag (plaatselijke tijd) tijdens een bezoek aan de zwaar getroffen stad Fort Myers.

 1. Cameraman stopt met filmen tijdens live-uitzending en helpt slachtoffers orkaan Ian: “Alles in orde daar?”
  Play

  Cameraman stopt met filmen tijdens li­ve-uitzending en helpt slachtof­fers orkaan Ian: “Alles in orde daar?”

  Een Australische cameraman heeft, live in de nieuwsuitzending, mensen geholpen die hun huis moesten verlaten door orkaan Ian. De beelden zijn gemaakt in het zwaar getroffen Naples, in de Amerikaanse staat Florida. Terwijl journalist Tim Lester vertelt hoe groot de schade is, zet Glen Ellis zijn camera even op de grond. Hij loopt het water in en helpt mensen met oversteken.
 1. Nieuw spoor in mysterie rond vermoorde dubbelgangster: chatbericht toont dat slachtoffer vreesde dat haar iets zou overkomen

  Nieuw spoor in mysterie rond vermoorde dubbelgang­ster: chatbe­richt toont dat slachtof­fer vreesde dat haar iets zou overkomen

  Er is een nieuw spoor in de zaak van een vermiste Duitse vrouw die midden augustus dood leek te zijn teruggevonden in haar auto... tot bleek dat het eigenlijk om een dubbelgangster ging. De Duitse rapper Lune (20) deelde op Instagram een spraakbericht dat ze kort voor de feiten van het slachtoffer kreeg en waaruit blijkt dat die vreesde dat haar iets zou overkomen.
 2. Fransman wint proces: onterecht ontslagen omdat hij niet genoeg "fun" was

  Fransman wint proces: onterecht ontslagen omdat hij niet genoeg "fun" was

  Een werknemer die niet wil deelnemen aan de borrels van het werk en die kritiek heeft op deze met drank overgoten “momenten van gezelligheid”, kan daarvoor niet worden ontslagen. Dat heeft een het Hof van Cassatie in Parijs geoordeeld. Een Frans bedrijf dat een werknemer om die redenen de laan uitstuurde, moet hem nu 3.000 euro betalen. De rechtbank zal zich nog verder buigen over de schadevergoeding van meer dan 460.000 euro die de man eist van zijn ex-werkgever.