Advocaat Mark Brzezinski op archiefbeeld.
Volledig scherm
Advocaat Mark Brzezinski op archiefbeeld. © AP

Biden benoemt zoon van voormalig nationale veiligheidsadviseur Brzezinski als Poolse ambassadeur

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag advocaat Mark Brzezinski benoemd tot ambassadeur voor de VS in Polen. Hij is de zoon van Zbigniew Brzezinski, die een grote rol heeft gespeeld in het Amerikaans buitenlands beleid tijdens de koude oorlog. De relatie tussen Warschau en Washington is momenteel gespannen, onder meer door de goedkeuring van de VS van Nord Stream 2.

 1. Litouwen stelt onderzoek in nadat vliegtuig met kritische journalist aan boord plots wordt gedwongen te landen in Wit-Rusland

  Litouwen stelt onderzoek in nadat vliegtuig met kritische journalist aan boord plots wordt gedwongen te landen in Wit-Rus­land

  Een Ryanair-vliegtuig dat onderweg was van Athene naar Vilnius, heeft gisteravond een gedwongen landing gemaakt in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Aan boord van het vliegtuig zat de 26-jarige journalist en blogger Roman Protasjevitsj, die internationaal wordt gezocht door de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko, en gisteravond in Minsk werd opgepakt. De Litouwse regering veroordeelt de omleiding van het vliegtuig scherp en noemt het een “daad van staatsterrorisme”, gericht tegen de veiligheid van burgers van de EU en andere landen.
 2. De Russen? Straling van hacking? Mysterieuze “Havanasyndroom” treft nu ook diplomaten in Wenen. Wat kan er achter zitten?
  PREMIUM

  De Russen? Straling van hacking? Mysterieu­ze “Havanasyn­droom” treft nu ook diplomaten in Wenen. Wat kan er achter zitten?

  Een mysterieuze reeks van ziektebeelden, het ‘Havana-syndroom’ gedoopt, slaat nu ook in Oostenrijk toe. De slachtoffers hebben één ding gemeen: ze zijn allen Amerikaanse diplomaten. En toevallig ontstaan de symptomen bijna altijd wanneer er Russische spionnen in de buurt zijn. Hoe gevaarlijk zijn deze ziekteverschijnselen en wie of wat is de mogelijke oorzaak van deze ‘aanvallen’?
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).