Ron Klain (links) en Joe Biden in 2014. Toen Biden vicepresident was onder Barack Obama, was Klain ook al Bidens stafchef.
Volledig scherm
Ron Klain (links) en Joe Biden in 2014. Toen Biden vicepresident was onder Barack Obama, was Klain ook al Bidens stafchef. © AFP

Biden benoemt oudgediende Ron Klain tot stafchef Witte Huis

De Amerikaanse president-elect Joe Biden heeft Ron Klain aangewezen als zijn stafchef van het Witte Huis. Klain is daarmee het eerste al benoemde kabinetslid van Bidens regering, die op 20 januari 2021 van start gaat. Klain geldt al jaren als een bekend gezicht in de top van de Democratische partij. De stafchef van het Witte Huis geldt als de hoogste ambtenaar in het team van functionarissen dat voor de president werkt. Toen Biden vicepresident was onder Barack Obama, was Klain ook al Bidens stafchef.

  1. Voormalig medewerkster Trump: “Melania telt elke minuut af tot haar man geen president meer is en ze scheiding kan aanvragen”

    Voormalig medewerk­ster Trump: “Melania telt elke minuut af tot haar man geen president meer is en ze scheiding kan aanvragen”

    Volgens een voormalig medewerkster van de Amerikaanse president Donald Trump zou first lady Melania (50) niet kunnen wachten tot ze mag vertrekken uit het Witte Huis en daar heeft ze een goede reden voor. “Ze telt elke minuut af tot haar man geen president meer is en ze de scheiding kan aanvragen", aldus Omarosa Manigault Newman in de krant Daily Mail.