De Franse president Emmanuel Macron (archiefbeeld).
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron (archiefbeeld). © AFP

Biden belt Franse president Macron als eerste leider van EU-land

BuitenlandDe nieuwe Amerikaanse president Joe Biden en zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron hebben vastgesteld dat hun standpunten over grote internationale dossiers als de coronapandemie en de klimaatkwestie dicht bij elkaar liggen. Dat meldt het Elysée, nadat Macron zondag als eerste leider in de Europese Unie met Biden had gebeld. 

4 reacties

 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Biden zal zich waarschijnlijk focussen op oude allianties.Frankrijk zit daarbij en Macron heeft een nostalgische kant. Dus dat komt goed. De twee dames Brigitte en Jill zijn ex-leerkrachten. Niet te onderschatten.
 • Gilles Standaert

  1 maand geleden
  Maakt toch niet uit wie eerst is? volgende week is Biden dat al vergeten.
 • christianne bruyland

  1 maand geleden
  Ik hoop dat er geen wrevel ontstaat als enkel de leiders van Frankrijk en Duitsland voorrang willen krijgen t.o.v. de andere Europese leiders. Dat deze het beleid gaan bepalen met de V.S. en neerkijken op de rest.
 • Marlene De Smedt

  1 maand geleden
  Goed nieuws dat politici nog eens op een normale manier met elkaar omgaan. Nu België nog.
 1. Gevangenis moet 600 sloten veranderen door één WhatsApp-foto

  Gevangenis moet 600 sloten veranderen door één Whats­App-fo­to

  Een stagiair van de gevangenis van Heidering nabij Berlijn was blijkbaar zo blij met zijn nieuwe werkplaats dat hij trots via WhatsApp een foto stuurde naar zijn vrienden. Op het beeld was de jongeman zelf te zien mét - eveneens duidelijk in beeld - de generale hoofdsleutel (loper) in zijn handen. Het bleek niet meteen zijn beste ingeving te zijn. Alle 600 sloten in de gevangenis moesten daarop uit voorzorg meteen worden vervangen. Kostprijs: 50.000 euro.
 2. INTERVIEW. Wat betekent de presidentswissel voor ons land? Professor Criekemans: “Bidens empathische stijl kan inspirerend werken voor Belgische leiders”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Wat betekent de presidents­wis­sel voor ons land? Professor Criekemans: “Bidens empathi­sche stijl kan inspire­rend werken voor Belgische leiders”

  ‘It’s a new day in America’, dat zijn de woorden die kersvers Amerikaans president Joe Biden onder zijn eerste Instagrampost zette op inauguratiedag. Dat er verandering op til is, staat vast. Dat de nieuwe president voor verbinding en eenheid kiest, is ook zeker. Maar wat betekent de presidentswissel voor ons Belgenlandje? Moet ook onze regering de borst natmaken voor al die goede voornemens? We vroegen het aan Amerikakenner en professor Internationale Politiek aan UAntwerpen David Criekemans.
 3. EU-wetgeving moet einde maken aan loondiscriminatie tussen werknemers die in een bedrijf hetzelfde werk doen
  8

  EU-wetgeving moet einde maken aan loondiscri­mi­na­tie tussen werknemers die in een bedrijf hetzelfde werk doen

  Een nieuwe Europese richtlijn moet een einde maken aan loondiscriminatie tussen werknemers die in een bedrijf hetzelfde werk doen. Grotere werkgevers worden in een voorstel van de Europese Commissie verplicht looninformatie jaarlijks te publiceren en mogen sollicitanten niet meer naar vorige salarissen vragen. Werknemers krijgen meer mogelijkheden om vermeende loonongelijkheid aan te vechten en hun gemiste inkomsten terug te vorderen.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king