Marcus Lamb
Volledig scherm
Marcus Lamb © AP

“Bidden is beter dan inenten”: televisiedominee én notoir antivaxer Marcus Lamb overleden aan corona

Hij suggereerde dat mensen beter bidden in plaats van zich te laten inenten. Maar het coronavirus kreeg de Amerikaanse televisiedominee Marcus Lamb (64) toch te pakken. De oprichter van de conservatieve christelijke omroep ‘Daystar Television Network’ stierf dinsdag aan Covid-19.

25 reacties

 • kurt lambrechts

  2 maanden geleden
  Marcus Lamb: "God, waarom hebt ge mij niet gered van covid?" God:"Ik heb u toch vaccins gestuurd?"
 • Ludwig De Witte-Steen

  2 maanden geleden
  Je weet maar nooit. Ik stel voor dat deze goede man naar de covid afdeling van het dichstbijzijnde hospitaal gaat, en hard begint te bidden voor de patiënten aan de ventilatie. Zonder mondmasker of bescherming natuurlijk, dat zou de impact van het gebed enkel maar kunnen verkleinen.
 • San Pauwels

  2 maanden geleden
  De man stond helaas niet op de eerste rij toen het gezond verstand werd uitgedeeld, maar over de doden niets dan goeds...
 • Tony Pauwels

  2 maanden geleden
  Een mens kan niet alles aan God overlaten. Als er vaccins zijn, neem die dan.
 • Patrick Dierckx

  2 maanden geleden
  bidden EN inenten in nog veel beter!
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. 1 op de 10 denkt dat corona bedacht werd om de bevolking te reduceren. Zo vermijd je volgens experts verhitte discussies met complotdenkers
  PREMIUM

  1 op de 10 denkt dat corona bedacht werd om de bevolking te reduceren. Zo vermijd je volgens experts verhitte discussies met complotden­kers

  4 tot 12 procent van de Vlamingen gelooft in samenzweringstheorieën, 10 procent denkt dat corona bedacht werd om de wereldbevolking te reduceren. Dat blijkt uit onderzoek van KU Leuven. Een conflictbemiddelaar en cultuursocioloog lichten toe hoe iemand een ‘complotdenker’ wordt en wat je kan doen om onaangename disputen met andersdenkende vrienden of familieleden te vermijden. “Hoe extremer je bent in jouw standpunt, hoe meer de ander uiting zal geven aan exact het tegenovergestelde.”
 1. Waarom wordt het moeilijk om coronacijfers te doen dalen tegen Kerstmis? Viroloog Steven Van Gucht legt uit
  PREMIUM

  Waarom wordt het moeilijk om coronacij­fers te doen dalen tegen Kerstmis? Viroloog Steven Van Gucht legt uit

  Er is eindelijk een heel klein lichtpuntje in deze vierde golf. Het aantal coronabesmettingen nam deze week iets minder snel toe dan de week voordien. “Maar we zijn er nog lang niet”, zegt Steven Van Gucht. “Het zal nog een moeilijke opgave worden om de curves naar beneden te krijgen tegen Kerstmis en nieuwjaar.” Waarom zal dat zo lastig zijn? En hoe laag moeten de cijfers eigenlijk zijn voor de maatregelen versoepeld kunnen worden?