Archiefbeeld: twee vrouwen rouwen aan het hospitaal na een aanslag in Kaboel
Volledig scherm
Archiefbeeld: twee vrouwen rouwen aan het hospitaal na een aanslag in Kaboel © reuters

"Bid alstublieft voor mij": journaliste die wordt opgejaagd door taliban vertelt haar verhaal

Een jonge journaliste beschrijft de paniek en angst die ze voelt nu ze gedwongen wordt om onder te duiken terwijl heel wat Afghaanse steden in sneltreinvaart in handen vallen van de taliban. “Ik ben een 22-jarige vrouw en ik weet dat de taliban families dwingen om hun dochters weg te schenken aan radicaalislamitische strijders.” De Britse krant The Guardian tekende haar aangrijpende verhaal op. 

43 reacties

 • Arthur Tchikaya

  2 maanden geleden
  Alleen wie werkelijk in oorlogsgebied heeft gezeten begrijpt en weet dat het is zoals die journaliste vertelt. In situaties van burgeroorlog en strijdende milities is het nog erger want daar geldt geen enkel oorlogsrecht en dat is in Afghanistan het geval. Wacht tot ook milities zich er werkelijk gaan mee bemoeien zoals 15 jaar geleden.
 • Yvan Grosjean

  2 maanden geleden
  In de 80er jaren hebben de Amerikanen op roekeloze wijze de Taliban en C° massaal gesteund en gebruikt om de Sovjet-Unie een nederlaag te bezorgen. Dat is hen gelukt. De prijs betaalt de wereld nog altijd, en de aanslagen van 9/11 waren daar maar een klein onderdeeltje van.
 • Lenne Harding

  2 maanden geleden
  Hallo, sympathiseren doe je ook als strategie om te overleven. Denk maar aan de oorlogen hier.
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Wat hebben de buitenlands troepen daar bereikt ?? is daar geen strek leger opgeleid ??
 • Jean West

  2 maanden geleden
  Geen water, geen elektriciteit, afgesneden van de buitenwereld. Hoe kan ze dan dit interview geven?
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Taliban veroveren tiende Afghaanse provinciehoofdstad, “Kaboel stelt taliban voor macht te delen”

  Taliban veroveren tiende Afghaanse provincie­hoofd­stad, “Kaboel stelt taliban voor macht te delen”

  De taliban hebben donderdag de stad Ghazni veroverd, op 150 kilometer ten zuidwesten van de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Het is al de tiende provinciehoofdstad die in de handen van de taliban valt in een week tijd. De onderhandelaars van de Afghaanse regering hebben de taliban een akkoord voorgesteld om de macht te delen, in ruil voor een einde aan het geweld dat het land treft. Dat meldt een bron binnen de Afghaanse regering aan het Franse nieuwsagentschap AFP.