Russische militaire trein
Volledig scherm
Russische militaire trein © Screenshot Telegram/Rybar

Bezorgdheid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbevestigd gerucht”

De vrees voor een nucleaire escalatie van Rusland in de oorlog met Oekraïne is toegenomen nadat er zondag een grote Russische goederentrein in beweging is gezet. De trein wordt in verband gebracht met het vervoer van gespecialiseerde militaire apparatuur, met name een afdeling van het Russische leger die zich bezighoudt met kernwapens. Dat melden verschillende internationale media. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers beschouwt de nucleaire trein voorlopig nog als een onbevestigd gerucht, maar duidt wel op een mogelijke nucleaire test op de Zwarte Zee.

 1. Terreurspecialist waarschuwt voor Russische aanslagen in Europa: "België zou redelijk hoog op de lijst van mogelijke doelwitten staan”
  PREMIUM

  Terreurspe­ci­a­list waarschuwt voor Russische aanslagen in Europa: "België zou redelijk hoog op de lijst van mogelijke doelwitten staan”

  Volgens terreurspecialist Colin P. Clarke is de kans dat Rusland naar terreur in Europa grijpt als vergelding voor de steun aan Oekraïne niet onbestaande. “Eerder waren er al dodelijke aanslagen tegen leveranciers van het Oekraïense leger in Oost-Europa”, waarschuwt hij. Wie zat er juist achter die verdachte explosies? En als het zover komt, loopt dan ook België gevaar?
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Oekraïne rukt alsmaar verder op, maar voor bevolking dreigt volgens onze oorlogsreporter “humanitaire ramp”

  Oekraïne rukt alsmaar verder op, maar voor bevolking dreigt volgens onze oorlogsre­por­ter “humanitai­re ramp”

  De Oekraïense troepen zijn in het zuiden van het land door Russische stellingen gebroken, en slaagden er tegelijk in hun offensief in het oosten uit te breiden. De doorbraak in het zuiden is de grootste sinds het begin van de oorlog: vijf dorpen langs de strategische rivier de Dnjepr zijn weer in Oekraïense handen gevallen, laat de stafchef van president Volodymyr Zelensky weten. Hoewel het Oekraïense leger dus wel stilaan aan terrein wint, stevent de bevolking af op “een humanitaire ramp”, zo zegt onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers.
 2. KIJK. Na huwelijk van 79 jaar overlijden Hubert en June ook samen met enkele uren verschil
  Play

  KIJK. Na huwelijk van 79 jaar overlijden Hubert en June ook samen met enkele uren verschil

  “Een sprookje vol geluk”, zo noemt Jo Malicote het huwelijk van haar ouders Hubert en June. Maar liefst 79 jaar waren ze getrouwd, en nu zijn ze op honderdjarige leeftijd ook samen met enkele uren verschil overleden. Het koppel uit het Amerikaanse Hamilton (Ohio) huwde in 1943, vlak voor Hubert naar de oorlog moest. Ze kregen drie kinderen, zeven kleinkinderen en elf achterkleinkinderen.