De situatie aan de universiteit vorige week.
Volledig scherm
De situatie aan de universiteit vorige week. © Photo News

Bezetting van polytechnische universiteit Hongkong is voorbij: alle bezetters weg

Alle bezetters hebben klaarblijkelijk de polytechnische universiteit van Hongkong verlaten. Dat hebben hoge functionarissen van de universiteit gemeld, nadat ploegen van het universiteitspersoneel en gezondheidswerkers de campus doorzocht hadden.

0 reacties

 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Spectaculaire zege voor pro-democratiekamp bij verkiezingen in Hongkong, Lam belooft "nederig" te luisteren

  Spectacu­lai­re zege voor pro-democratie­kamp bij verkiezin­gen in Hongkong, Lam belooft "nederig" te luisteren

  Met een recordopkomst en stevige winst voor het pro-democratische kamp heeft de bevolking van Hongkong haar steun betuigd aan de protestbeweging: uit de voorlopige resultaten blijkt dat de pro-democraten 344 van de 452 zetels binnenhalen. Het pro-Chinese kamp leidt zware verliezen en staat vooralsnog op 58 zetels. Dat schrijft de South China Morning Post. Bij de vorige verkiezingen haalden de pro-Pekingpartijen nog ruim driekwart van de zetels binnen. De leider van Hongkong, Carrie Lam, heeft verklaard dat haar regering “nederig” zal luisteren naar de bevolking