Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © EPA

“Bewoners Indische sloppenwijk kregen coronavaccin aangeboden, maar wisten niet dat ze deel uitmaakten van klinische studie”

De inwoners van een sloppenwijk in de Indische stad Bhopal, werden in december vanuit een busje toegesproken via een megafoon. “Kom je coronavaccin halen en krijg 750 roepie (8,40 euro)”. Wat er niet bij werd verteld, is dat ze daarmee deel zouden uitmaken van een klinische studie. Het vaccin dat werd toegediend verkreeg nog geen markttoelating en de helft van de “deelnemers” kreeg een placebo toegediend. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. 

 1. Eenzame Queen en prins Harry: dit was de uitvaart van prins Philip
  Play
  Royalty
  25

  Eenzame Queen en prins Harry: dit was de uitvaart van prins Philip

  Vandaag werd er afscheid genomen van prins Philip, de echtgenoot van Queen Elizabeth, die vorige week op 99-jarige leeftijd overleed. De uitvaart in St. George’s Chapel op Windsor Castle vond plaats in een klein gezelschap van zo’n dertig mensen. De dienst verliep volledig zoals gepland. Harry en William, de figuren die de meeste controverse hadden kunnen veroorzaken, bleven gedurende de hele dienst gescheiden.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. EMA maakt conclusie veiligheidsanalyse Johnson & Johnson-vaccin morgen bekend

  EMA maakt conclusie veilig­heids­ana­ly­se Johnson & Johnson-vac­cin morgen bekend

  Morgen/dinsdag om 17 uur maakt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) het resultaat bekend van zijn veiligheidsanalyse van het Janssen-coronavaccin van Johnson & Johnson. Het EMA onderzoekt of er sprake is van een causaal verband tussen de toediening van het vaccin en de vorming van ongewone bloedklonters met een laag aantal bloedplaatjes, binnen de eerste veertien dagen na toediening van het vaccin. Daarvan zijn in de Verenigde Staten zes gevallen gemeld.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw