De Amerikaanse president Trump lacht na het afleggen van de presidentiële eed op 20 januari van dit jaar. Naast hem staat oud-president Obama.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump lacht na het afleggen van de presidentiële eed op 20 januari van dit jaar. Naast hem staat oud-president Obama. © Photo News

Bewakingscamera's vlak voor eedaflegging Trump gehackt: twee hackers opgepakt in Roemenië

Een week voor de eedaflegging van Amerikaans president Donald Trump hebben hackers twee derde van de bewakingscamera's in de hoofdstad Washington platgelegd. In de zaak werden op 15 december twee Roemenen opgepakt in Boekarest. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

7 reacties

 • Paul De Mol

  3 jaar geleden
  Ja, dat krijg je, als je je bewakingscamera's zo nodig aan internet wil hangen. Hele IoT is een recept voor gigantische faal. Wordt nog leuk. En dan te bedenken dat het met een bestaand concept allemaal veel veiliger had gekund.
 • Dan Midden

  3 jaar geleden
  Zo me eerder zorgen maken over het feit dat 2/3 van de camera's gehackt konden worden
 • Jan Crijns

  3 jaar geleden
  Cybercriminaliteit kan heel grappig zijn. Hackers kunnen meestal alleen worden berecht voor schade aan landgenoten (Roemeense burgers en bedrijven), niet voor schade aan een ander land. In Rusland zit er zo een ransomware-hacker, Bakasoft, die al sinds 2007 zijn gang gaat met malware. Omdat hij geen Russen aanvalt, boeit het Rusland geen meter
 • Johan De Bruycker

  3 jaar geleden
  Ze zouden zich beter domiciliëren in België,hier straft justitie geen criminelen...
 • ALAIN CATRY

  3 jaar geleden
  Hopelijk krijgen ze een serieuze straf ! Hackers maken alleen maar het leven zuur van vele mensen.Hebben ze niks anders te doen ?
 1. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut

 2. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op