President John Magufuli
Volledig scherm
President John Magufuli © AFP

"Bevolking heeft geen anticonceptie nodig": opvattingen president Tanzania zorgen voor verontwaardiging

Volgens de Tanzaniaanse president zijn mensen die voorbehoedsmiddelen gebruiken gewoon lui en buitenstaanders die anticonceptie aanbevelen slechte raadgevers.

8 reacties

 • Christian Smets

  3 jaar geleden
  Die leeft ook nog in de 15e eeuw.
 • Marc Van der Vloedt

  3 jaar geleden
  Kon de Tanzaniaanse bevolking maar (op voorhand) behoed blijven van die met "gezond" boerenverstandpraatjes die nog nooit zelf grond bewerkt en gewerkt hebben. (maar is politiek niet universeel/globaal en heeft hij ook erfopvolgers om dat zwaar beroep uit te oefenen ?)
 • Franky Van Den Abeele

  3 jaar geleden
  Van mij mogen ze ginder doen wat ze willen zolang ze maar ginder blijven
 • Maurice Verheyen

  3 jaar geleden
  Qua leugens kan dat tellen, die is niet verder dan de kleuterklas geraakt vrees ik.
 • rik lagrou

  3 jaar geleden
  meer dan 10miljoen van zijn landgenoten zijn gevlucht vele leven in Zuid-Afrika Deze terug sturen Eigenlijk zou de VN elk land die meer dan 3kinderen per moeder Hun regeringen niks meer mogen geven Want overbevolking is armoede en vlucht +oorlog
 1. Vlaming Serge, getrouwd met een man, woont in Boedapest: “Door verbod regenboogkleuren, neemt UEFA net wél politiek standpunt in”
  Play

  Vlaming Serge, getrouwd met een man, woont in Hongarije: “Ik voel me hier minder veilig en ben alerter”

  Langs alle kanten komt er kritiek op de beslissing van de UEFA om de regenboogkleuren te verbieden, die de stad München op de Allianz Arena wilde projecteren. Vlaming en voormalig radio-dj Serge De Marre, die in de Hongaarse hoofdstad Boedapest woont en getrouwd is met een man, begrijpt dat de UEFA geen politiek standpunt wil innemen, maar “door dat niet te doen, nemen ze net wél een standpunt in”, zegt hij.
 2. ‘Moeder van tienling’ was niet eens zwanger, regering onderneemt stappen tegen journalist
  4

  ‘Moeder van tienling’ was niet eens zwanger, regering onderneemt stappen tegen journalist

  Het opzienbarende nieuws over de geboorte van een zeldzame tienling in Zuid-Afrika is niet waar. Dat blijkt uit een officieel onderzoek van de regionale regering. De 37-jarige vrouw die het nieuws via een grote krant naar buiten bracht, was volgens medische tests niet eens zwanger. De journalist achter het verhaal gaat in een interne verklaring door het stof. “Ze hadden geen reden om tegen mij te liegen over de zwangerschap. Voor mij was het een feestverhaal.”