Volledig scherm
© Photo News

Betoging tegen politiegeweld ontspoort in Frankrijk: bijna 100 agenten gewond

Bij talrijke betogingen tegen een nieuwe wet voor ‘algemene veiligheid’ en tegen politiegeweld zijn in Frankrijk zaterdag bijna 100 agenten en gendarmes gewond geraakt. Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zondag op Twitter. Op sociale media zijn beelden verspreid van groepen betogers die agenten in elkaar slaan.

9 reacties

 • Andy Vande Reyd

  2 maanden geleden
  Dat krijg je met de Westerse pamperpolitiek, politie is tegenwoordig de pispaal en mag zich vooral niet verdedigen. Gezellig boeltje wordt dat hier...
 • Peter De Sadeleir

  2 maanden geleden
  Geef de politie meer verdedigingsmiddelen om dit krapuul aan te pakken en pas overal het rechtsysteem aan zodat men ze kan veroordelen zoals het hoort inplaats van ze na een uur vrij te laten, dit is altijd een slag in het gezicht van de ordediensten.
 • Kevin Cunningham

  2 maanden geleden
  Misschien moet de politie overal in staking gaan en zie wat er gebeurd? 
 • Patrick Jonckheere

  2 maanden geleden
  Dat ze weer de legerdienst invoeren. Zullen dan leren wat gedrag en respect is. Maar het zijn altijd dezelfde die amok maken.
 • gustaaf carpels

  2 maanden geleden
  Foto's of politiegeweld fimen wettelijk verbieden is een brug te ver in een demoncratie. Maar geweld tegen politie,brandweer,ambulanciers, dokters en verplegend personeel ook niet en moet echt strenger bestraft worden zodatSituaties zoals in Brussel enz verdwijnen  
 1. Noodbevel in meerdere Nederlandse steden, politie overweegt versterking uit België en Duitsland in te roepen

  Noodbevel in meerdere Nederland­se steden, politie overweegt verster­king uit België en Duitsland in te roepen

  De Nederlandse politie overweegt de inzet van oproerpolitie uit buurlanden België en Duitsland, die bij rellen onder aansturing van de Nederlandse politie kunnen worden ingezet. Dat zegt Nationaal politiecommandant coronacrisis Willem Woelders. Meerdere Nederlandse steden, waaronder Den Bosch, Maastricht, Eindhoven, Haarlem en Breda, kondigden gisteravond een noodbevel af. De steden vreesden voor nieuwe ongeregeldheden, omdat jongeren na drie dagen rellen elkaar op sociale media blijven ophitsen en nieuwe onlusten plannen.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"