Betogers protesteren rond Downing Street in Londen tegen de plannen van Boris Johnson.
Volledig scherm
Betogers protesteren rond Downing Street in Londen tegen de plannen van Boris Johnson. © EPA

Betoging tegen ‘coup’ van Boris Johnson brengt slechts enkele duizenden mensen op de been

UPDATEOver het hele Verenigd Koninkrijk zijn vandaag duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren de beslissing van Boris Johnson om het parlement op te schorten tot 14 oktober. Met de slogan “stop de staatsgreep” uiten de betogers hun ongenoegen. Ze vrezen dat hun premier het parlement buitenspel wil zetten om een ongeordend vertrek uit de Europese Unie te forceren. Hoewel de organisatoren honderdduizenden deelnemers verwachtten, lijkt het voorlopig zo’n vaart niet te lopen.

78 reacties

 • Ciska Prins

  2 jaar geleden
  De meeste Britten zijn tegen een no-deal, zowel een meerderheid in het parlement, waaronder een aanzienlijk aantal Tories, als een meerderheid van het publiek. Daarom is het goed om dit een harde Brexit-staatsgreep te noemen. Dergelijke noodmaatregelen kunnen begrijpelijk zijn in tijden van echte urgentie en oorlog, maar dit is momenteel niet het geval. Het gaat helemaal niet meer over het Brexit referendum. Het gaat over no- deal.
 • Ciska Prins

  2 jaar geleden
  Plus de beslissing van de Britse premier Boris Johnson om het parlement langdurig te schorsen aangevochten wordt in drie rechtszaken, die de komende maand dienen. Plus een petitie die al bijna 2 miljoen keer is ondertekend. Plus dat protesten komen van zowel Leavers en Remainers.
 • Sonny Breugelmans

  2 jaar geleden
  16/17 miljoen mensen hebben gestemd om de unie te verlaten, met of zonder deal. Einde verhaal
 • jaak Peeters

  2 jaar geleden
  Het is ook geen coup. Het vorige parlement was al 400 dagen de uitslag van het referendum aan het boycotten. Johnson wil gewoon de wil van het volk uitvoeren. Dat gebeurt hier niet. Hier doet de EU gewoon haar zin, over onze hoofden heen. Zogezegd voor ons goed, maar in feite ten bate van haar eigen macht.
 • André Gijbels

  2 jaar geleden
  Daar ligt Boris niet wakker van....
 1. Boris Johnson: “Hoe meer parlementsleden no deal-brexit willen stoppen, hoe waarschijnlijker die wordt”

  Boris Johnson: “Hoe meer parlements­le­den no deal-brexit willen stoppen, hoe waarschijn­lij­ker die wordt”

  De Britse premier Boris Johnson heeft de parlementsleden gewaarschuwd die pogingen ondernemen om de brexit tegen te houden. Dat willen ze onder andere doen met een schaduwparlement. “Dat kan het vertrouwen van de mensen in de politiek ernstig in gevaar brengen”, aldus Johnson in een interview met Sky News. “Hoe meer ze een no deal-brexit willen tegenhouden, hoe waarschijnlijker het is dat we in die situatie eindigen.”
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”