Bij de demonstratie kwam het tot enkele schermutselingen met de politie.
Volledig scherm
Bij de demonstratie kwam het tot enkele schermutselingen met de politie. © AP

Betoging in Rome tegen verplichte coronapas op werkvloer loopt uit de hand

Enkele duizenden mensen hebben zaterdag in het centrum van Rome geprotesteerd tegen de beslissing van de regering om vanaf 15 oktober het gebruik van de coronapas uit te breiden en ook te verplichten op het werk. De betogingen ontaardden in rellen, waarbij onder andere een hoofdkwartier van Italië’s grootste vakbond, CGIL, werd bestormd.

9 reacties

 • Wim Hermans

  2 jaar geleden
  Pasjes draait om controle. Niks meer niks minder. Straks enkel verlenging pasje bij spuit 3, 4, enz. en kans op wat dan ook voor bijwerkingen. Wanneer de overheid bepaalt wie vrij is en wie niet, dan is niemand vrij.
 • Klaus-Jozef Kalergi

  2 jaar geleden
  Voor de pro injectie verplichting aanhangers. 1. Verplichten van experimentele medische toepassingen is verboden via allerlei verdragen en wetten. (Testfase loopt nog tot 2023) 2. Wat is de logica om de beschermden de beschermen door de niet beschermden te injecteren met hetzelfde goedje dat de beschermden zou moeten beschermen. Als de injectie werkt biedt dat geen meerwaarde. 3. Het argument van zorg overbelasten. Roken, alcoholisme en/of obesitas belasten de zorg veel meer.
 • Abraham Lepelaar

  2 jaar geleden
  Idd gewoon voor iedereen verplichten in heel Europa dan gaat die Corona ook niet meer zo blijven heersen.
 • Sven Goris

  2 jaar geleden
  Tuurlijk verplicht de vaccinatie voor iedereen, toch veel gemakkelijker, verplicht iedereen een elektrische wagen te kopen die niet snel kan rijden, toch veel makkelijker.. Beslis voor iedereen wat hij eet of met zijn lichaam doet, verbied extreme sporten of ontzeg ieder zijn ware vrijheid toch veel gemakkelijker allemaal.. we janken op communisme en bepaalde regimes elders maar we voeren zelf nazistisch fascisme in en vinden het "normaal"... nu nog de uitroeingskampen en we zijn er toch?!
 • Jef Denijs

  2 jaar geleden
  Door een pas te verplichten, verplicht je eigenlijk vaccinatie. Doe dat dan gewoon, dat zou veel duidelijker zijn.