Volledig scherm
© Photo News

Betogers willen ook beelden van Jezus neerhalen, suggereert Trump

Donald Trump heeft in een toespraak uitgehaald naar betogers die standbeelden van historische figuren viseren. “Ik denk dat velen van hen zelfs niet weten wat het beeld betekent en wie het is.” Volgens de Amerikaanse president willen manifestanten ook beelden van “Jezus Christus” omgooien. Trump dreigt met celstraffen tot 10 jaar voor het vandaliseren van standbeelden.

  1. Trump reageert op Black Lives Matter-protesten en tekent decreet over politiehervorming: “De orde en de wet moeten hersteld worden”

    Trump reageert op Black Lives Mat­ter-protesten en tekent decreet over politieher­vor­ming: “De orde en de wet moeten hersteld worden”

    De Amerikaanse president Donald Trump zal vandaag een presidentieel bevel ondertekenen over politiehervorming in de Verenigde Staten. Dat moet de behandeling van Afro-Amerikanen door politieagenten verbeteren. Hij probeerde aan te zetten tot verzoening en stelde dat politiekorpsen en de gemeenschappen die ze dienen weer dichter bij elkaar moeten komen, maar pleitte ook voor de inzet van de nationale garde tegen de betogingen en drong aan op het herstel van de orde.