Getuige 5089 duidt drugsbaron Ridouan Taghi (rechts) aan als opdrachtgever voor aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries (links).
Volledig scherm
PREMIUM
Getuige 5089 duidt drugsbaron Ridouan Taghi (rechts) aan als opdrachtgever voor aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries (links). © ANP

Besteld vanuit de cel: getuige 5089 linkt drugsbaron Taghi aan moord Peter R. de Vries

Een Pool genaamd ‘Eddy’, ook gekend als getuige 5089, blijkt de belangrijke schakel te zijn in de moordzaak rond Peter R. de Vries (64). ‘Eddy’ legde het web bloot dat de beruchte drugsbaron Ridouan Taghi (44) gesponnen had vanuit zijn zwaarbeveiligde cel. Want De Vries “moest dood omdat hij werkte voor de kroongetuige”. De nieuwe informatie zorgde voor de heropening en uitstel van de moordzaak.

2 reacties

 • Frank Slaets

  3 maanden geleden
  Alles behalve respect voor dat kereltje. Integendeel. Maar hij krijgt uit een zwaar bewaakte cel meer geregeld dan menig politicus. Het doet je nadenken.
 • willem merken

  3 maanden geleden
  Ik vraag mij soms af aan welke zijde het gerecht staat.
 1. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
  HLN Shop

  Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

  Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.