AFP
Volledig scherm
© AFP

Besmettingscijfers blijven dalen in het Verenigd Koninkrijk

Terwijl bij ons en in Nederland de coronacijfers opnieuw de hoogte in gaan,  is de afgelopen week het aantal coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk gedaald. Cijfers van de Office for National Statistics (ONS) tonen een daling in alle vier landen van het Verenigd Koninkrijk. Ondanks de daling blijft de besmettingsgraad wel aan de hoge kant, zeker in Engeland en Wales.

  1. Verdachte dader van fatale schietpartij in metro in New York gearresteerd

    Verdachte dader van fatale schietpar­tij in metro in New York gearres­teerd

    De politie van New York heeft dinsdag een verdachte opgepakt van de fatale schietpartij in de New Yorkse metro, die afgelopen zondag plaatsvond. Bij de aanval werd de 48-jarige Daniel Enriques neergeschoten en overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het New York Police Department (NYPD) verspreidde eerst een opsporingsbericht van de 25-jarige Andrew Abdullah en heeft de verdachte nu opgepakt, zo is bekendgemaakt op Twitter.
  2. “Islamitische Staat beraamde aanslag op George W. Bush in Texas”

    “Islamiti­sche Staat beraamde aanslag op George W. Bush in Texas”

    Een vermoedelijke aanhanger van Islamitische Staat wilde ex-president George W. Bush om het leven brengen. Dat bericht Forbes nadat het inzage kreeg in een FBI-aanvraag voor een huiszoekingsbevel. De man reisde in november al naar Bush’ thuisstad Dallas in Texas om er videobeelden te maken in de omgeving van de woning van de Republikein. Hij rekruteerde ook medeplichtigen die hij via Mexico het land wilde binnensmokkelen.