Een boodschap over Tier 4-beperkingen in Londen. De Britse regering heeft opnieuw in meer gebieden van Engeland de strengste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus ingevoerd.
Volledig scherm
Een boodschap over Tier 4-beperkingen in Londen. De Britse regering heeft opnieuw in meer gebieden van Engeland de strengste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus ingevoerd. © AFP

Besmettelijkere virusvariant verspreidt zich verder: Verenigd Koninkrijk legt meer Engelse lockdowns op

De Britse regering kondigt aan dat om middernacht op meer plekken in het Verenigd Koninkrijk de allerstrengste coronamaatregelen zullen gelden. Dat is nodig omdat de zeer besmettelijke variant van het virus zich snel doorheen het land verspreidt. “Actie dringt zich op”, aldus minister van Volksgezondheid Matt Hancock.

16 reacties

 • Geert jonckheere

  3 weken geleden
  Klein of groot, we vallen allen onder de noemer" mens" moest het virus om de één of andere reden een onderscheid kunnen maken tussen jong of oud zou dat betekenen dat het virus in staat is om zich snel aan te passen. Dat wil in werkelijkheid zeggen "het is amen en uit".
 • Ludwig De Witte-Steen

  3 weken geleden
  De volgende maand wordt de hel in het VK.
 • Walter De Weirdt

  3 weken geleden
  Beste Gunnar Arts,ik veronderstel dat ge het Oxford/AstraZeneca vaccin wel zult weigeren wanneer ze u ermee willen vaccineren wat zij moeten ook maar hun plan trekken .Mooie instelling, proficiat!
 • Luc Derhore

  3 weken geleden
  De scholen 14 dagen sluiten tot het terugkeer van uit verlof effect weg is want controle op terug keer hebben ze toch niet te weinig personeel .Verlinden en Decrem zijn juist dezelfde veel bla bla maar weinig daden
 • Gunnar Aers

  3 weken geleden
  Eiland in quarantaine. Dat ze hun plan trekken
 1. Bijsturing strategie in Verenigd Koninkrijk na explosieve groei aantal besmettingen: eerst zo veel mogelijk Britten één dosis geven in plaats van twee

  Bijsturing strategie in Verenigd Koninkrijk na explosieve groei aantal besmettin­gen: eerst zo veel mogelijk Britten één dosis geven in plaats van twee

  Terwijl bij ons de uitrol van de vaccinaties nog op toerental moet komen, kreeg de Britse Margaret Keenan (90) dinsdag al haar tweede dosis van het Pfizer-vaccin toegediend. Maar nu sturen de gezondheidsautoriteiten in het Verenigd Koninkrijk de strategie bij. De tweede dosis van het vaccin zal nu later worden gegeven dan oorspronkelijk gepland zodat meer mensen sneller de eerste dosis kunnen krijgen. Doel: vlugger groepsimmuniteit bekomen. Ook in ons land werd dit al door experts geopperd.
 2. Vaccin Oxford/AstraZeneca goedgekeurd voor Britten maar nog niet voor ons, viroloog Johan Neyts legt uit: "Dossier slechts gedeeltelijk ingediend”

  Vaccin Oxford/AstraZeneca goedge­keurd voor Britten maar nog niet voor ons, viroloog Johan Neyts legt uit: "Dossier slechts gedeelte­lijk ingediend”

  De Britse autoriteiten hebben groen licht gegeven voor het gebruik van het coronavaccin van Oxford en AstraZeneca. Het gaat om het tweede coronavaccin dat is goedgekeurd door toezichthouder MHRA. In het Verenigd Koninkrijk worden al mensen ingeënt met een middel van Pfizer en BioNTech. Viroloog Johan Neyts (KU Leuven) legt bij HLN Live uit wat het verschil is tussen beide vaccins en waarom het nog niet is goedgekeurd in de EU.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is