Een vrouw met mondmasker in Parijs. Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Een vrouw met mondmasker in Parijs. Illustratiebeeld. © EPA

Besmettelijkere Britse coronavariant rukt verder op

Een besmettelijkere Britse variant van het coronavirus rukt verder op, in Europa en daarbuiten. Frankrijk meldde gisteravond laat dat de mutatie in het land is opgedoken. Eerder op de dag maakte Ierland al bekend dat ook daar het gemuteerde virus is aangetroffen. De Ierse autoriteiten hopen binnenkort meer duidelijkheid te hebben over de verspreiding van de Britse variant in het land.

 1. Wetenschappers waarschuwen in eerste analyse: “Transmissiesnelheid van nieuwe coronavariant is 50 tot 74 procent hoger"

  Wetenschap­pers waarschu­wen in eerste analyse: “Transmis­sie­snel­heid van nieuwe coronavari­ant is 50 tot 74 procent hoger"

  Een week nadat de coronavariant VOC 202012/01 in het Verenigd Koninkrijk werd geïdentificeerd, hebben wetenschappers een eerste analyse gedeeld (als preprint). En die voorspelt niet veel goeds. De besmettingsgraad zou zo’n 50 tot zelfs 74 procent hoger liggen waardoor “de druk in het Verenigd Koninkrijk tijdens de eerste zes maanden van 2021 zelfs groter kan worden dan die in 2020”, zo schrijft de Britse epidemioloog en hoofdauteur van de studie Nick Davies op Twitter.
 2. Drie gestrande truckers over hun kerstavond in de cabine: “Geen slaap of eten, wel een pintje”
  PREMIUM

  Drie gestrande truckers over hun kerstavond in de cabine: “Geen slaap of eten, wel een pintje”

  Het zijn bizarre kerstdagen voor iedereen. Geen grootse familiefeesten, enkel uw gezin en dat ene knuffelcontact aan de feesttafel, terwijl je videobelt met familie. Maar het kan erger, u kon evengoed in het Britse Dover een microgolfmaaltijd eten aan het dashboard van uw vrachtwagen, in het gezelschap van een Poolse trucker op de rijstrook naast u. Drie Vlaamse truckers over hun eenzame kerstavond in de cabine, dankzij de besmettelijkere coronavariant die grenzen deed sluiten.
 1. Britten ontdekken "bijzonder verontrustende" Zuid-Afrikaanse coronavariant, recordaantal van bijna 40.000 besmettingen in dag tijd

  Britten ontdekken "bijzonder verontrus­ten­de" Zuid-Afrikaanse coronavari­ant, recordaan­tal van bijna 40.000 besmettin­gen in dag tijd

  Het Verenigd Koninkrijk heeft op een persconferentie bevestigd dat er een nog besmettelijkere coronavariant rondwaart, gelinkt aan Zuid-Afrika. Er zijn alvast twee stalen met zo'n variant geïdentificeerd, en die komen bovenop de besmettelijke mutatie waar het land nu al mee afrekent. Minister van Volksgezondheid Matt Hancock omschrijft de variant uit Zuid-Afrika als “bijzonder onrustwekkend” en “besmettelijker”, en daarom is het nodig snel te handelen. Het aantal besmettingen in het land is vandaag opnieuw met recordcijfers toegenomen. Meer regio's gaan na kerst op slot.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen