Een slachtoffer van de aanslag in Ahvaz.
Volledig scherm
Een slachtoffer van de aanslag in Ahvaz. © AFP

Beschuldigde Iraanse oppositiegroep uit Den Haag: "Wij pleegden aanslag niet"

De Iraanse oppositiegroep ASMLA, onder meer gevestigd in het Nederlandse Den Haag, ontkent de bloedige aanslag gisteren in de Iraanse stad Ahvaz te hebben gepleegd. Iran houdt de groep wel verantwoordelijk en heeft de Nederlandse ambassadeur in Teheran op het matje geroepen.

5 reacties

 • Caroline Bex

  3 jaar geleden
  Toch heeft Iran gelijk. Wat doet in hemelsnaam een groepering voor de onafhankelijkheid van een godvergeten gebied waar ik nog nooit van gehoord heb, in Nederland?
 • philippe decock

  3 jaar geleden
  In Iran hebben ze blijkbaar een kristallen bol. Al net na de aanslag weten ze wie erachter zit.
 • Ronald Beintema

  3 jaar geleden
  Welles nietes....welles nietes...
 • Paul Philippaerts

  3 jaar geleden
  Typisch iets voor europa buitenlandse terroristen een warme thuis bieden. Gratis kost en inwoon.
 • François Nuyts

  3 jaar geleden
  Het is altijd wel gemakkelijk om de schuld in iemand anders schoenen te schuiven natuurlijk . Onderzoek zal wel uitwijzen wie daar achter zit . Al is dat vaak heel moeilijk om in dergelijke situaties de schuldige te vinden .
 1. Vulkaanuitbarsting op La Palma: "Het geluid van 20 vertrekkende gevechtsvliegtuigen”, al 5.000 mensen geëvacueerd
  Play
  44

  Vulkaanuit­bar­sting op La Palma: "Het geluid van 20 vertrekken­de gevechts­vlieg­tui­gen”, al 5.000 mensen geëvacu­eerd

  Op het Canarische eiland La Palma is een vulkaan in het gebied Cumbre Vieja aan het uitbarsten. Het is al van in 1971, dus vijftig jaar geleden, dat de vulkaan nog eens uitbarstte. Al zeker 5.000 mensen hebben hun huizen moeten verlaten. Boven het eiland is een grote aswolk te zien. Het geluid is extreem luid. “Het lijkt op twintig vertrekkende gevechtsvliegtuigen”, getuigt een lokale gids.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 1. Iran haalt uit naar Nederland en andere Europese landen na aanslag op militaire parade met zeker 29 doden

  Iran haalt uit naar Nederland en andere Europese landen na aanslag op militaire parade met zeker 29 doden

  Iran heeft zaterdagavond Nederland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk ervan beschuldigd buitenlandse oppositiepartijen te herbergen. De diplomatieke vertegenwoordigers van de landen zijn op het matje geroepen. De beschuldigingen komen nadat schutters zaterdag het vuur hadden geopend tijdens een militaire parade. Bij de aanslag kwamen zeker 29 mensen om, onder wie vrouwen en kinderen, en raakten ruim vijftig mensen gewond.
 2. Nadat grootste boom ter wereld ingepakt werd: Californische huiseigenaren omwikkelen stulpjes met folie tegen oprukkende bosbranden
  9

  Nadat grootste boom ter wereld ingepakt werd: Californi­sche huiseigena­ren omwikkelen stulpjes met folie tegen oprukkende bosbranden

  “Je voelt je heel stom als het vuur op tijd wordt geblust”, zegt de Amerikaanse Martin Diky. Maar niet als het heel je hebben en houden kan redden natuurlijk. De Californische huiseigenaar spendeerde zo'n 6.000 dollar (pakweg 5.100 euro) aan folie om zijn vakantiehuis nabij Lake Tahoe van de vlammen te redden. Een oplossing die ondanks de hoge prijs veel navolging krijgt.