Volledig scherm
© AFP

Bescherming tegen de politie: deel van Soedanees leger lijkt kant van duizenden betogers te kiezen

Het Soedanese leger heeft vandaag troepen ontplooid rond het ministerie van Defensie in hoofdstad Khartoem. Voor de derde dag op rij betogen duizenden Soedanezen voor dat hoofkwartier om het ontslag van president Omar al-Bashir te eisen. Volgens ooggetuigen en activisten aan persbureaus AFP en Reuters is het leger tussengekomen om de betogers te beschermen voor pogingen van andere veiligheidsdiensten om de manifestatie uit elkaar te drijven. Het is echter nog onzeker of het hele leger zich hiermee achter de betogers schaart.

 1. Faroek over terreur in Frankrijk: “We zitten in een escalatie die dringend moet gestopt worden, of dit gaat van kwaad naar erger”
  Play

  Faroek over terreur in Frankrijk: “We zitten in een escalatie die dringend moet gestopt worden, of dit gaat van kwaad naar erger”

  Bij een bloedige aanslag in het centrum van de Franse kuststad Nice zijn donderdag drie doden gevallen en zes mensen gewond geraakt, één slachtoffer werd onthoofd. In andere Franse steden kwam het tot incidenten met mogelijke aanslagplegers. Terreurexpert Faroek Özgünes legt bij HLN LIVE uit waarom hij eigenlijk niet verbaasd is over dit dramatische nieuws. “We zitten echt wel in een escalatie”, zegt hij.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'