Cyros International Denmark / DPG
Volledig scherm
PREMIUM
© Cyros International Denmark / DPG

Beruchte spermadonor Jonathan M. (41) verwekte wereldwijd al 550 kinderen: "Walgelijk”

“Ik wil anderen helpen een gezin te stichten.” Een persoonlijke handgeschreven brief overtuigt de Australische Rachel om voor spermadonor ‘Ruud’ te kiezen. Maar in werkelijkheid gaat het om Jonathan M., een 41-jarige beruchte donor uit Den Haag die mogelijk al 550 (!) donorkinderen heeft verwekt. De moeders van de kinderen zijn woest en willen dat hij zo snel mogelijk gestopt wordt. Want intussen gaat Jonathan M. gewoon door: “Ik vind het leuk te zien dat er over de wereld kinderen van mij zijn.” Hoe is dit mogelijk? Het verhaal van een man met een obsessieve voortplantingsdrift.

5 reacties

 • david Vanderper

  2 maanden geleden
  Wat is het probleem eigenlijk? Dat is toch waar die vrouwen voor hebben betaald? Of wat dachten ze anders?
 • Tom Luyckx

  2 maanden geleden
  Ik snap niet wat het probleem is eerlijk gezegd.
 • Daniel Peetroons

  2 maanden geleden
  Hij zal er goed mee verdienen zeker?
 • Hendrik Weckseler

  2 maanden geleden
  Kan zijn dat hij ver boven de limiet zit maar als het anoniem zou gebeuren zonder naam enkel op basis van kenmerken zou niemand erover klagen en uiteindelijk maakt het toch ook niks uit de kinderen zijn gezond en deze koppels hadden een donor nodig leuk voor de kinderen die er zijn om geconfronteerd te worden met dit soort klachten
 • Christophe Loix

  2 maanden geleden
  Die man is misschien een beetje vreemd in het hoofd, maar dit is echt Kafka-esque. Wat is de misdaad hier, precies? Wie is er in gevaar gebracht? Hoe is er schade berokkend? Tenslotte kiezen mensen zelf voor al-dan-niet-anonieme zaaddonoren. Dan loop je wel eens het risico dat er niet zo nauw met de waarheid omgesprongen is, of dat je kind redelijk wat onbekende half-broetjes en -zusters heeft. En 500 broes of zussen tov 8 miljard, daarmee is je kans op inteelt nog steeds bijna 0.