Faïd werd op 1 juli bevrijd uit de gevangenis van Réau, nabij Parijs, door gangsters die een helikopter van een vliegschool kaapten.
Volledig scherm
Faïd werd op 1 juli bevrijd uit de gevangenis van Réau, nabij Parijs, door gangsters die een helikopter van een vliegschool kaapten. © EPA

Beruchte misdadiger die spectaculair uit gevangenis ontsnapte met helikopter na maandenlange klopjacht gevat

GevangenisDe beruchte misdadiger Rédoine Faïd is gevat. Dat melden Franse media op basis van politiebronnen. Hij werd na een maandenlange klopjacht opgepakt in Creil, ten noorden van Parijs. 

3 reacties

 • Jef Heffens

  3 jaar geleden
  Geef hem nog 20 jaar extra voor ontsnapping.
 • maurice snelders

  3 jaar geleden
  De criminelen zijn blijkbaar goed georganiseerd. Nu politie en justice nog.
 • Valentijn Jacobs

  3 jaar geleden
  Hij was nog niet volledig ingeburgerd, nu gaan ze er verder aan werken.
 1. Nederlandse premier kondigt nog strengere maatregelen aan op persconferentie, politie vreest voor nieuwe manifestaties en rellen

  Nederland­se premier kondigt nog strengere maatrege­len aan op persconfe­ren­tie, politie vreest voor nieuwe manifesta­ties en rellen

  De Nederlandse premier Mark Rutte kondigt vanavond op een persconferentie bijkomende maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Er komt een zogenoemde ‘avondlockdown’: horeca, cultuur en niet-essentiële winkels zullen de deuren moeten sluiten om 17 uur. De politie houdt rekening met onaangekondigde manifestaties, ongeregeldheden en mogelijke rellen deze avond. De gemeente Den Haag roept mensen op om weg te blijven uit de buurt van de persconferentie, in Amsterdam is een ‘veiligheidsrisicogebied’ aangeduid.
 2. Avondlockdown in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermarkten en drogisterijen na
  Play

  Avondlock­down in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermark­ten en drogiste­rij­en na

  In Nederland gaat de ‘avondlockdown’ vanaf zondag officieel van start. Horeca, winkels, bioscopen, theaters, musea, pretparken én evenementen moeten de deuren sluiten tussen 17 uur en 5 uur ‘s ochtends. Een uitzondering geldt voor supermarkten en drogisterijen, zij mogen tot 20 uur openblijven. Premier Mark Rutte erkende dat zijn boodschap tot nu toe te weinig overgekomen is. “Dat reken ik mezelf aan”, klonk het.
 1. Visserijrel: Franse vissersschepen blokkeren ferry's van en naar Verenigd Koninkrijk in haven van Calais

  Visserij­rel: Franse vissers­sche­pen blokkeren ferry's van en naar Verenigd Koninkrijk in haven van Calais

  Vijf Franse vissersschepen blokkeren in de haven van Calais het ferryverkeer van en naar het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om een aangekondigde protestactie die anderhalf uur zou duren. Eerder op de dag hielden Franse vissers ook al een Brits containerschip tegen in de haven van St. Malo. Het gebeurt allemaal uit woede over het beperkte aantal visvergunningen dat de Britten afgeven aan Franse schepen.