AP
Volledig scherm
© AP

Bernie Sanders overweegt zich kandidaat te stellen voor presidentsverkiezingen van 2020

VERKIEZINGEN VSBernie Sanders overweegt om zich in 2020 opnieuw kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen in de VS. Hij wil dit doen "als hij het best geplaatst is" om de Republikein Donald Trump te bekampen, verklaarde hij aan New York Magazine.

11 reacties

 • Eric Grosemans

  3 jaar geleden
  Kan beter aan zijn kist beginnen te denken. Maar dat geld ook voor Trump, want die is niet veel jonger. Eigenlijk zou iemand van 70 zich nog wel kandidaat mogen stellen, maar voor max 1 regeringsperiode. Anders loopt ge kans om met een seniele president te zitten.
 • Fons Casteels

  3 jaar geleden
  Amerika heeft al tientallen jaren twee blokken: de Democrats en de Republicans. Nu eens winnen de Democrats, dan winnen de Republicans. En bij de volgende verkiezingen is het andersom. De linkse main stream media hebben dit nooit "verdeeldheid" genoemd - terwijl het dat uiteraard wél was. Maar nu Trump heeft gewonnen, nu is het elke keer "Trump zaait verdeeldheid".
 • René Schoeters

  3 jaar geleden
  Waar blijven sommige mensen al die energie halen!
 • leppens victor

  3 jaar geleden
  Met het woord progressief op zich is niets mis,maar de rood-groenen hebben het woord zodanig verkracht dat het bij een groot publiek weerzin oproept. mvg.
 • paul van gele

  3 jaar geleden
  77 en over 2 jaar verkiezing en dan 79 zijn dan droom je toch dat je ooit president zou willen zijn. Dan droom ik dat ik het verzorgingshuis kan betalen. Maar het zal bij dromen blijven. Ben geen politieker geweest in mijn slaven leven.
 1. Potentiële presidentskandidaat Bloomberg schenkt recordbedrag van 1,5 miljard aan Amerikaanse topuniversiteit

  Potentiële presidents­kan­di­daat Bloomberg schenkt recordbe­drag van 1,5 miljard aan Amerikaan­se topuniver­si­teit

  Michael Bloomberg (76) studeerde in 1964 af aan de befaamde Amerikaanse universiteit Johns Hopkins. Een jaar later doneerde hij 5 dollar. Dat bedrag groeide de jaren nadien aan tot maar liefst 1,5 miljard dollar (1,3 miljard euro). Daarbovenop schenkt Bloomberg nu nog eens een sloef van 1,8 miljard dollar of 1,5 miljard euro. De ex-burgemeester van New York is een van de mogelijke presidentskandidaten voor de Democraten in 2020.